۰۸ آبان ۱۳۹۶ لغو اعتبار پتنت‌های شرکت آلرگان با وجود مصونیت قضایی ناشی از انتقال به قبیله موهاوک
چهار پتنت مرتبط با درمان خشکی چشم شرکت آلرگان موسوم به «Restasis»، با رأی دادگاه منطقه‌ای تگزاس لغو اعتبار گردید. نکته جالب توجه در رأی نهایی دادگاه مذکور، توافقنامه انتقال پتنت شرکت آلرگان با قبیله «Saint Regis Mohawk» است که اخیراً با هدف مصونیت قضایی پتنت‌های فوق‌الذکر انجام گرفته بود. بنا بر گزارشات انتشار یافته، با توجه به پایان اعتبار پتنت‌های آلرگان در سال 2014 میلادی، دادگاه این شرکت را محق در تجدید اعتبار آن‌ها ندانسته است.

filereader.php?p1=main_cfcd208495d565ef6

جدال حقوقی پیچیده آلرگان از سال گذشته میلادی با ادعای نقض پتنت بین این شرکت و برخی رقبا نظیر «Mylan» و «Teva Pharmaceutical» و ««akorn و «Inno Pharma» آغاز گردید. در همین راستا آلرگان برای انتقال برخی از پتنت‌های متعلق به خود به قبیله موهاوک اقدام نمود. این اقدام که آلرگان آن را فرصتی پیچیده برای حفاظت از حقوق مالکیت فکری مرتبط با «Restasis» عنوان می‌نمود، موجی از انتقادات از سوی سیاست‌گذاران و تولیدکنندگان محصولات دارویی را در بر داشت. به دنبال اظهار نظر برخی سناتورهای مجلس، مبنی بر ضد رقابتی بودن این اقدام، کمیته‌ای در کنگره با توصیف این معامله به عنوان یک مانور حقوقی غیر متعارف، تصمیم به بررسی آن گرفت.
به گزارش وب‌سایت «IP Pro Patents»، دادگاه با ذکر این نکته که آلرگان مزایای سیستم پتنت را جهت محافظت از دارایی‌های فکری متعلق به خود مورد استفاده قرار داده ولی حاضر به قبول محدودیت‌های مربوط به آن نیست، افزود: «مصونیت‌های حاکمیتی نباید توسط بخش خصوصی به عنوان بخشی از استراتژی فرار از مسئولیت‌های قانونی بکار گرفته شود.»
گفتنی است، این حکم نخستین آزمایش بزرگ برای توافقنامه‌های پتنت شرکت‌هایی نظیر آلرگان با قبیله موهاوک محسوب می‌گردد که هدف از آن‌ها، استفاده از مصونیت دائمی بومیان آمریکا برای جلوگیری از اقدامات حقوقی علیه پتنت‌ها و اختراعات شرکت‌های مذکور است. آلرگان با اظهار ناامیدی از رأی صادره تأکید کرد که درخواست تجدید نظر در این حکم را به دادگاه فدرال ارائه خواهد داد.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.