۲۹ آبان ۱۳۹۶ تعداد پتنت منتشر شده نانویی در USPTO و EPO در سه ماهه سوم 2017
بنا بر گزارش مرتبط با رصد تحولات ثبت پتنت در کشورهای مختلف، در نه ماهه اول سال 2017  میلادی، در مجموع «9472» پتنت در حوزه نانو فناوری از سوی دفاتر ثبت اختراع آمریکا و اروپا منتشر گردیده است. از این تعداد، «8254» پتنت در «USPTO» و «1218» پتنت در «EPO» منتشر شده است. در زمینه گرنت پتنت نیز، در این بازه زمانی «8715» پتنت نانو فناوری گرنت شده است که سهم «USPTO» و «EPO» به ترتیب برابر با «6953» و «1762» پتنت بوده است. 

filereader.php?p1=main_202cb962ac59075b9

کشورهای آمریکا، کره جنوبی و ژاپن سه کشور برتر در زمینه انتشار پتنت‌های نانو فناوری به شمار می‌روند که با 6291 پتنت، سهمی 65 درصدی از کل پتنت‌های انتشار یافته را به خود اختصاص داده‌اند. در جدول 1، ده کشور نخست در رتبه‌بندی بیشترین پتنت نانو فناوری منتشر شده در نه ماهه اول سال 2017 میلادی قابل مشاهده است.

جدول 1- ده کشور برتر از نظر تعداد پتنت نانو فناوری انتشار یافته در «USPTO» و «EPO»
filereader.php?p1=main_6512bd43d9caa6e02

در ارتباط با آمار پتنت‌های نانو فناوری منتشر شده دو نکته قابل توجه به چشم می‌خورد؛ اولین نکته به اختلاف قابل توجه «US» پتنت‌ها و پتنت‌های اروپایی انتشار یافته باز می‌گردد که بر خلاف روند کلی کشورهای اروپایی مبنی بر ارجحیت ثبت پتنت در «EPO» است. به نظر می‌رسد محققین و شرکت‌های فناور فعال در صنایع نانو تمایل بیشتری در زمینه ثبت و انتشار پتنت در «USPTO» نسبت به «EPO» از خود نشان می‌دهند. نکته دوم به جایگاه عربستان سعودی اشاره دارد که با 108 پتنت انتشار یافته (102 عدد «US» پتنت و 6 پتنت اروپایی)، توانسته است در جایگاه یازدهم کشورهای برتر در زمینه انتشار پتنت‌های نانو فناوری بایستد.
در بین کشورهای آسیایی دارنده پتنت‌های نانو فناوری، کره جنوبی با 1148 پتنت انتشار یافته در نه ماهه اول سال 2017 میلادی، پیشرو بوده و پس از آن، کشورهای ژاپن، چین و تایوان با 736، 649 و 382 پتنت در رتبه‌های بعدی جای گرفته‌اند. در مجموع، کشورهای آسیایی با انتشار 3179 پتنت نانو فناوری در «USPTO» و «EPO»، توانسته‌اند سهمی 34 درصدی از کل پتنت‌های انتشار یافته در فاصله زمانی مذکور را به خود اختصاص دهند. در این میان تعداد پتنت‌های انتشار یافته از سوی ایران 17 عدد بوده که همگی در «USPTO»، منتشر شده است و سبب شده که ایران در جایگاه 23 کشورهای دارنده پتنت نانویی در «USPTO» قرار گیرد. در جدول 2، ده کشور آسیایی با بیشترین پتنت انتشار یافته در حوزه نانو فناوری قابل مشاهده است.

جدول 2- کشورهای آسیایی دارای بیشترین پتنت نانو فناوری در «USPTO» و «EPO»
filereader.php?p1=main_c20ad4d76fe97759a

filereader.php?p1=main_96a3be3cf272e0170
سهم کشورهای مختلف از نظر تعداد پتنت نانویی انتشار یافته در «USPTO» و «EPO»

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.