۲۵ دی ۱۳۹۶ موضوعات و چالش‌های اساسی صنعت دارو در زمینه ثبت اختراع در سال 2018 میلادی
فقدان رویکرد هماهنگ اتحادیه اروپا در زمینه تعریف دامنه ادعا در پتنت‌های دارویی و چگونگی نقض آن‌ها و نیز مجوزهای اجباری ثبت اختراعات، از مهم‌ترین مباحث و چالش‌های حقوق مالکیت فکری در صنعت دارو در سال 2018 میلادی به شمار می‌رود. در سال گذشته میلادی، بحث‌های فراوانی پیرامون عدم رویکرد هماهنگ اتحادیه اروپا در زمینه تعاریف ادعا در پتنت‌های دارویی و نقض آن‌ها صورت گرفت و بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که عدم اطمینان حاصل از این امر، می‌تواند تمامی ذینفعان صنعت دارو را تحت تأثیر قرار دهد.
 
filereader.php?p1=main_c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c539.png&p2=news&p3=56&p4=1
 
بنا بر گزارش وب‌سایت «European Pharmaceutical Review»، یکی دیگر از مسائلی که احتمالاً در طی سال‌های آتی به‌طور فزاینده‌ای مورد توجه قرار خواهد گرفت، مجوزهای اجباری پتنت است که می‌تواند مبتنی بر منافع عمومی انجام گیرد. تصمیم اخیر دادگاه فدرال آلمان در پرونده حقوقی شرکت‌های داروسازی مرک «Merck» و شیونوگی «Shionogi»، بیانگر این مطلب است که مجوزهای اجباری پتنت صرفاً یک ساختار نظری و تئوریک نیستند و می‌توانند به‌عنوان یک ابزار قدرتمند حمایت از منافع عمومی بکار روند. در جدال حقوقی مذکور، شیونوگی از شرکت داروسازی مرک به اتهام نقض پتنت متعلق به خود در تولید و فروش داروی ایدز شکایت نموده بود که در نهایت، بنا بر نظر قاضی دادگاه تجدید نظر، شرکت مرک ملزم به پرداخت چهار درصد از فروش محصول دارویی خود به شیونوگی تحت عنوان حق امتیاز بهره‌برداری از پتنت گردید. 
به نظر می‌رسد، نتیجه پرونده حقوقی شرکت‌های مرک و شیونوگی می‌تواند علاوه بر تسریع در استفاده از ابزار مجوزهای اجباری پتنت، نوعی هماهنگی ضمنی در زمینه استانداردهای نقض پتنت‌های دارویی به وجود آورد.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.