۱۵ بهمن ۱۳۹۶ گزارش برگزاری کارگاه آموزشی مالکیت فکری و ثبت اختراع خارجی در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری
به همت معاونت فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری و با کمک گروه مالکیت فکری و نیز همکاری کانون پتنت ایران در روزهای یکشنبه 24 دی‌ماه و چهارشنبه 27 دی‌ماه 1396، کارگاهی آموزشی با عنوان «مالکیت فکری و ثبت اختراع خارجی» با حضور بیش از یکصد نفر از اعضای هیئت‌علمی, کارشناسان و دانشجویان در محل سالن ویدئو کنفرانس پژوهشگاه برگزار گردید.

filereader.php?p1=main_c4ca4238a0b923820

همزمان با این کارگاه آموزشی، از مخترعین اولین و نیز یکصدمین اختراع ثبت‌شده داخلی پژوهشگاه تجلیل شد. پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری از سال 1382 که اولین اختراع داخلی خود را در اداره ثبت اختراع ایران ثبت نمود تا شهریور 1396، جمعاً یکصد پتنت در اداره ثبت اختراع ثبت نموده است.
این کارگاه تئوری و عملی با هدف آشنایی اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان، با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بین‌المللی، تشویق محققین و مخترعین و ارتقای سطح علمی دانشگاه با حضور آقای دکتر ملبوبی معاون فناوری، خانم دکتر خدابنده سرپرست گروه مالکیت فکری، اعضای هیئت‌علمی, کارشناسان و دانشجویان پژوهشگاه برگزار گردید.
عناوین مطرح شده در روز اول این کارگاه شامل آشنایی با مفهوم مالکیت فکری و پتنت، اجزای پتنت، شرایط احراز پتنت، روند ثبت اختراع خارجی و مبانی جستجوی پتنت و نیز معرفی کانون پتنت بود و در روز دوم نیز کارگاه عملی، شامل جستجوی پتنت و تحلیل پتنت برگزار گردید. همچنین همزمان با برگزاری کارگاه مذکور, گواهینامه‌های یکصد اختراع ثبت‌شده پژوهشگاه در نمایشگاهی به معرض نمایش درآمد.
شایان ذکر است، با توجه به اینکه یکی از مهم‌ترین الزامات ورود فناوری‌های نوین به بازار، اطمینان از حفاظت حقوق مالکیت فکری و اثبات حق مالکیت افراد یا شرکت‌های نوآور بر آن‌هاست، عدم توجه به قوانین مالکیت فکری در بازارهای داخلی و بین‌المللی، می‌تواند خسارات زیادی از جمله افشا شدن فناوری در بازار هدف را در پی داشته باشد. به همین منظور «کانون پتنت ایران» با دنبال نمودن اهدافی از قبیل ارتقای رتبه علمی و فناوری کشور، حفاظت از دارایی‌های فکری فناوران یا شرکت‌های نوآور، تولید ثروت از مالکیت فکری و ایجاد بازار اختراعات و کسب درآمد از آن‌ها، هدایت مراکز تحقیقاتی و شرکت‌ها به سمت نوآوری قابل ثبت در بازارهای داخلی و خارجی و توسعه منابع انسانی متخصص در حوزه مالکیت فکری را دنبال می‌نماید. در این راستا اقداماتی از قبیل: ثبت اختراعات در ادارات ثبت اختراع معتبر دنیا همراه با حمایت 90 درصدی از کل هزینه‌های ثبت اختراع در این ادارات، ارائه مشاوره فنی و تخصصی در زمینه نگارش متن اختراع (Draft) استاندارد، ارزیابی درخواست‌های ثبت اختراع داخلی ارجاع شده از اداره کل مالکیت صنعتی ایران در حوزه نانوفناوری، ارائه حمایت تشویقی به مخترعین، توانمندسازی کار‌شناسان دفا‌تر مالکیت فکری دانشگاه‌ها, پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، برگزاری سمینار‌ها و کارگاه‌های آموزشی مالکیت فکری برای دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، حمایت 80 درصدی از هزینه‌های تحلیل پتنت برای شرکت‌های نانویی دارای تأییدیه نانومقیاس و ایجاد بانک اطلاعات اختراعات ثبت‌شده معتبر را به انجام می‌رساند.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.