۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا، هدف اصلی باجگیران پتنت

بنا بر آمار و گزارشات دفاتر مختلف ثبت اختراع، استارت‌آپ‌ها بخش عمده‌ای از توجهات باجگیران پتنت «Patent Trolls»، برای کسب منافع مالی از سیستم پتنت را به خود اختصاص داده است. حفاظت از دستاوردهای فنی و ابداعات نوآورانه از طریق ثبت و انتشار پتنت، یکی از مقولاتی است که در بهترین حالت به‌عنوان اولویت دست چندم شرکت‌های استارت‌آپی قرار می‌گیرد. همین عامل موجب می‌شود تا استارت‌آپ‌ها به‌عنوان یک هدف بالقوه برای باجگیران پتنت به حساب آیند.

 

filereader.php?p1=main_eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3649.png&p2=news&p3=56&p4=1 

 

باجگیران پتنت، شرکت‌هایی هستند که ورود به فضای حقوق مالکیت فکری و به‌طور خاص ثبت اختراع را بدون مشارکت در فعالیت‌های تحقیق و توسعه و یا بهره‌برداری از فناوری‌های توسعه‌یافته پی گرفته و صرفاً با تملک حق پتنت‌های خاص و رصد بازار، در انتظار بهره‌برداری از آن‌ها توسط شرکت‌های فناور می‌مانند تا با ادعای نقض حقوق تحت مالکیت خود، بتوانند مبالغی کلان از آن‌ها اخذ نمایند. تصور عمومی این است که شرکت‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ که از منابع مالی گسترده برخوردارند، هدف اصلی باجگیران پتنت هستند؛ با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که کسب‌وکارهای کوچک‌تر به دلیل عدم توجه به حفاظت از دارایی‌های فکری خود در مراحل ابتدایی رشد و توسعه و همچنین محدودیت‌های مالی موجود جهت پیگیری پرونده‌های حقوقی که اغلب زمان‌بر و پرهزینه هستند، سعی در حل مسالمت‌آمیز دعوی‌های ایجادشده بدون ادامه دادرسی دارند. از طرف دیگر، عدم برخورداری از تیم‌های حقوقی در شرکت‌های استارت‌آپی، موجب تشدید این پدیده شده است.

بنا بر گزارش وب‌سایت «Entrepreneur»، بسیاری از کارآفرینان و بنیان‌گذاران استارت‌آپی، از این واقعیت که می‌توانند هدف باج‌خواهی باجگیران پتنت قرار گیرند، بی‌اطلاع هستند و مواردی نظیر توسعه محصول، تیم‌سازی، جذب سرمایه و بازاریابی و فروش را در اولویت‌های کاری خود قرار می‌دهند. این در حالی است که غافل شدن از حفاظت از اختراعات و نوآوری‌های فناورانه، می‌تواند تبعاتی سخت برای آن‌ها به همراه داشته باشد. آمارها نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد از کسب‌وکارهایی که توسط باجگیران پتنت به نقض حقوق مالکیت فکری متهم می‌شوند، درآمدی کمتر از ده میلیون دلار در سال دارند که خود گواهی بر اهمیت به‌کارگیری سیستم پتنت توسط استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا است.

به نظر می‌رسد، اطمینان یافتن از این‌که اختراعات و ایده‌های استارت‌آپ، برای باج‌گیران پتنت آن‌چنان مفید نیست و نیز استفاده از شبکه‌های محافظت از پتنت که به افراد و شرکت‌ها در مقابل سوءاستفاده‌های باجگیران از قوانین و مقررات سیستم پتنت کمک می‌کند، می‌تواند راهکاری مناسب در این زمینه باشد.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.