۲۲ خرداد ۱۳۹۷ فناوری جدید مایکروسافت برای قابلیت لمس اشیاء مجازی در واقعیت ترکیبی

بنا بر پتنت جدید مایکروسافت که به‌تازگی انتشار یافته است، این شرکت در حال کار بر روی دستگاهی است که می‌تواند نوعی بازخورد لمسی را به شکل واقعیت مجازی «Virtual Reality» و واقعیت ترکیبی «Mixed Reality» فراهم نماید.

 

filereader.php?p1=main_eccbc87e4b5ce2fe2 

 

شایان ذکر است که واقعیت ترکیبی، ترکیبی از جهان واقعی و مجازی را به صورت همزمان فراهم آورده که در واقع هم اشیاء فیزیکی جهان واقعی و هم اشیاء دیجیتالی واقعیت مجازی، در آن وجود دارند. با توجه به این پتنت که در ژوئن ۲۰۱۷ میلادی به ثبت رسیده است، وسیله‌ای به دور دست و بازوی کاربر بسته شده که با استفاده از مجموعه‌ای از الکترودها و با تغییر ولتاژ، قادر به تحریک دست کاربر بوده و می‌تواند برای مثال، حالت مشت شدن دستان در هنگام نگه‌داشتن یک شیء مجازی را ایجاد نماید. این فناوری که می‌تواند در تجارب کامل واقعیت مجازی و نیز واقعیت ترکیبی بکار رود، با هولولنز «HoloLens» نیز سازگار است. (هولولنز یک هدست با لنز شفاف معرفی‌شده از سوی مایکروسافت است که در حالت عادی، همانند یک عینک می‌توان محیط اطراف را با آن مشاهده نمود. این عینک، با تشخیص محیط پیرامون کاربر، مجموعه‌ای از تصاویر مجازی سه‌بعدی را پیش روی وی به نمایش درمی‌آورد و در واقع نوعی واقعیت ترکیبی را فراهم می‌نماید.)

بنا بر گزارش «Upload Newsletter»، بازخورد لمسی در حال حاضر به عنوان یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تحقیق و توسعه در زمینه «VR» به شمار می‌رود. با وجود دستگاه‌هایی نظیر «Oculus Touch» و «Wands HTC Vive» که امکان در دست گرفتن واقعیت مجازی را تا حدی فراهم می‌کنند، هیچ‌چیزی برای جلوگیری از ورود دست به درون یک سطح خاص و یا احساس لمس اشیاء خاص وجود ندارد. فناوری جدید مایکروسافت، می‌تواند گامی بزرگ برای دستیابی به این هدف محسوب شود که امکان یک بازخورد واقعی را مثلاً برای بازکنان در هنگام لمس توپ مجازی ایجاد می‌نماید.

گفتنی است که با وجود ثبت پتنت فوق، هنوز مشخص نیست که آیا مایکروسافت عزمی جدی برای ساخت و تجاری‌سازی این فناوری در آینده‌ای نزدیک دارد و یا خیر.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day