۰۳ تیر ۱۳۹۷ اختلاف نظر گوگل با مخترع یک فناوری برای ثبت پتنتی در حوزه فشرده‌سازی ویدئو

گوگل در حال تلاش برای ثبت پتنتی در زمینه نوعی تکنیک فشرده‌سازی است که اصطلاحاً سیستم‌های عددی نامتقارن «ANS» نامیده می‌شود. توسعه اولیه این سیستم نوین، چند سال پیش از سوی «جارک دودا» انجام گرفت. وی با هدف در دسترس بودن اختراع برای تمامی افراد، به جای ثبت اختراع، تصمیم به عرضه عمومی آن گرفت و از سال ۲۰۱۴ میلادی به این سو، شرکت‌هایی نظیر فیسبوک، اپل و گوگل، موفق به توسعه نرم‌افزارهای مختلفی مبتنی بر اختراع اولیه شده‌اند. حال، گوگل تصمیم به ثبت پتنتی گرفته است که حق استفاده گسترده از «ANS» برای فشرده‌سازی ویدئو را در انحصار این شرکت قرار می‌دهد.

 

filereader.php?p1=main_c4ca4238a0b923820 

 

بنا بر گزارش «ARS»، دودا که یک دانشمند علوم رایانه در دانشگاه «Jagiellonian» لهستان است، از تصمیم گوگل چندان خشنود نیست. البته گوگل انکار می‌کند که در تلاش برای ثبت اختراع دودا است. سخنگوی این شرکت، با تأکید بر این‌که دودا صرفاً یک مفهوم نظری ارائه داده است که مستقیماً قابلیت پتنت شدن ندارد، ابراز داشت: «گوگل در تلاش برای ثبت یک کاربرد خاص از نظریه ابداعی بوده که نشان‌دهنده توسعه‌های اضافی انجام گرفته از سوی مهندسین گوگل است.» این شرکت، پیش از این درخواستی به دفتر ثبت اختراع اروپا ارسال نموده که پرونده مذکور هنوز در حال بررسی و ارزیابی است. به نظر می‌رسد، گوگل به دنبال ثبت پتنتی جدید در «USPTO» است.

گفتنی است، گوگل بیانیه‌ای در این زمینه صادر نموده است که در آن، با تأکید بر تعهد طولانی‌مدت و پایدار این شرکت به مجوز رایگان کدهای منبع باز نظیر «VP8»، «VP9» و «AV1»، بهره‌برداری از پتنت جدید را نیز در همین راستا مجاز دانسته است. دودا با امیدواری به این حسن نیت گوگل می‌گوید: «پتنت‌های دارای مجوز رایگان، می‌توانند در آینده از دسترس خارج شوند.» وی درخواست دارد تا گوگل او را به‌عنوان مخترع اصلی معرفی نموده و به‌طور قانونی تضمین نماید که پتنت برای تمامی افراد در دسترس خواهد بود.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day