۰۸ خرداد ۱۳۹۷ تمرکز چین بر نوآوری و ثبت اختراع توسط شرکت‌های داخلی در برخی حوزه‌های خاص

اگرچه شرکت‌های چینی به‌سرعت در زمینه‌هایی نظیر ارتباطات، الکترونیک، فناوری اطلاعات و فناوری‌های شیمیایی پیشرفت می‌کنند، با این حال، شمار پتنت‌های به ثبت رسیده توسط متقاضیان خارجی در مقایسه با متقاضیان چینی، در زمینه‌هایی نظیر اپتیک، فناوری‌های پزشکی، صوت و تصویر و حمل‌ونقل، همچنان بیشتر است. همین عامل موجب شده است، تا کیفیت نوآوری داخلی در مقایسه با شاخص‌های کمی ثبت اختراع، از اهمیت بیشتری برخوردار شده و سیاست‌گذاران حوزه مالکیت فکری این کشور و در صدر آن‌ها دفتر مالکیت فکری چین «SIPO»، به دنبال ارتقاء نوآوری‌های به ثبت رسیده از سوی مخترعین و فناوران چینی باشند.

 

 filereader.php?p1=main_eccbc87e4b5ce2fe2

 

دستاوردهای خیره‌کننده شرکت‌های چینی در این زمینه، موجب شده است تا شرکت‌هایی مانند «ZTE»، «Huawei»، «Sinopec» و «BOE»، بتوانند در صدر فهرست شرکت‌های ثبت‌کننده پتنت در این کشور قرار گیرند. ورود برخی شرکت‌های نوظهور مانند «SMIC» به این فهرست، نشان‌دهنده استراتژی جدید چین در بهبود نوآوری و توان بالقوه و فزاینده این کشور برای ارتقاء قابلیت‌های فناورانه پایداراست. جایگاه مناسب این شرکت‌ها در فهرست جدید صد شرکت نوآور برتر در «PCT» که از سوی سازمان جهانی مالکیت فکری انتشار می‌یابد، گواهی بر توان و عزم جدی چین برای توسعه یک اقتصاد مبتنی بر نوآوری و دانش‌محور است.

گفتنی است، با وجود تمرکز چین بر نوآوری و ثبت اختراع توسط شرکت‌های داخلی، هنوز هم در بسیاری از حوزه‌ها شاهد شکاف قابل ملاحظه، بین توانمندی‌های فناورانه شرکت‌های چینی در مقایسه با رقبای جهانی هستیم. آمار حاصل از تعداد «Invention Patents» چین در طی ده سال اخیر، نشان می‌دهد که تعداد پتنت‌های متعلق به متقاضیان داخلی، در ۲۹ زمینه فنی از تعداد پتنت‌های متقاضیان خارجی پایین‌تر است. به نظر می‌رسد، تلاش برای تغییر شرایط در برخی از حوزه‌های فناوری برای بهبود نوآوری، می‌بایست دو چندان شود.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day