۱۹ مهر ۱۳۹۴ مصالحه از جنس مالکیت فکری
گوگل و مایکروسافت به اختلافات طولانی مدت خود بر سر حقوق ثبت اختراعات حوزه گوشی‌های هوشمند و بازی‌های ویدئویی پایان دادند. این توافق در مورد حدود 20 مورد از پرونده‌های قضایی موجود در آلمان و آمریکا صورت گرفته است.
جزئیات مصالحه دو شرکت هنوز مشخص نیست، اما آن ها طی یک بیانیه مشترک متعهد شدند تمامی دعاوی مطروحه درباره سوء استفاده از حقوق مالکیت فکری اختراعات را خاتمه دهند. همچنین آنها در زمینه توسعه طرح‌های جدید و تصویب قوانین مشخص و واحد در حوزه پتنت به توافق رسیدند.

filereader.php?p1=main_1679091c5a880faf6

اختلافات دو شرکت از سال 2010 و با طرح دعوی مایکروسافت از گوگل به دلیل استفاده از سیستم عامل اندروید برای گوشی‌های تلفن همراه بدون در نظر گرفتن حقوق مخترع آن، آغاز شد. بعد از آنکه گوگل، هولدینگ موتورولا را در سال 2011 خرید؛ وارث دعاوی میان مایکروسافت و موتورولا هم شد. البته گوگل در سال گذشته (2014) آن را به کمپانی لنوو فروخت ولی امتیاز اختراعات ثبت شده را برای خود نگه داشت. تعداد زیادی از دعاوی طرح شده بین مایکروسافت و گوگل هم مربوط به همین امتیازات بوده است؛ مانند دو مورد ذیل:
  • برنامه ActiveSync که به کاربرد تقویم در تلفن و کامپیوتر مربوط می‌شود و مایکروسافت مجوز داشت تا به گوشی‌های موتورولای وارداتی به آمریکا اجازه استفاده از این برنامه را ندهد، که البته بعدها عنوان کردند همکاری لازم برای اجرای این امر توسط مأموران گمرک صورت نپذیرفته است.
  • یکی از پرحاشیه ترین این دعاوی هم مربوط به سیستم بازی Xbox است. در سال 2010 مایکروسافت مدعی شده بود که شرکت موتورولا به تعهد خود مبنی بر صدور مجوزهای بهره‌برداری از فناوری شبکه‌های بی‌سیم و ویدئویی با هزینه‌ای مناسب و معقول، عمل نکرده است؛ ولی دادگاه این ادعا را رد کرد.
همچنین این دو شرکت قصد دارند به منظور ارتقاء کیفی محصولات، جلب رضایت کاربران و منتفع ساختن مشتریانشان به مشارکت با هم بپردازند؛ البته این تفاهم‌نامه همکاری در مورد پتنت‌هایی است که به ثبت رسیده‌اند و این دو رقیب قدیمی، به تلاش خود در تولید و ارائه محصولات جدید ادامه می‌دهند. برای مثال گوگل مشغول تولید تبلت جدیدی است که می‌تواند رقیبی جدی برای تبلت SurfacePro مایکروسافت باشد. و یا موتور جست‌وجوی بینگ که در حال تلاش برای کسب سهم بیشتری از بازار گوگل؛ بزرگترین سرویس جستجوی اینترنتی در دنیا، است. مواردی که شاید چالش‌ها و دعاوی حقوقی جدیدی را برای دو شرکت همراه داشته باشد.

شایان ذکر است در سال گذشته میلادی نیز دو شرکت سامسونگ و اپل، دعاوی خود در زمینه اختراعات ثبت شده در خارج از کشور آمریکا را با مصالحه خاتمه دادند.

filereader.php?p1=main_9d437a2e2cea9fc16

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.