
فرش دستباف مشهد، همدان، کاشمر، کاشان، کرمان، نائین، ساروق یزد، اردبیل، ترکمن گلستان، تبریز، هریس، خوی، اصفهان و قم به ثبت جهانی رسیده است. وی بیان کرد: گسترش صنعت فرش از ابعاد مختلف اشتغالزایی، صادرات و هنر برخوردار بوده و توسعه این صنعت گامی اساسی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
کارگر افزود: افزایش صادرات غیرنفتی و تولید کالای با کیفیت از مهمترین خواستههای رهبر معظم انقلاب از صنعتگران و فعالان اقتصادی است بنابر این مسئولان استان مرکزی باید از ظرفیت بالنده فرش در راستای تحقق خواسته معظمله، بهره بگیرند.
وی اضافه کرد: فرش دستباف ایران در حوزه اقتصاد مقاومتی میتواند بسیار موفق عمل کند چرا که باور داریم برتریها و امتیازات ویژهای نسبت به دیگر صنایع دارد.
وی ادامه داد: صنعت فرش مناطق مختلف استان مرکزی با برندهای جهانی فرش ساروق، فراهان، اراک، دلیجان و برخورداری از کیفیت و زیبایی طرح و نقشه در همه نقاط و جهان شناخته شده است. فرش این استان با برخورداری از پیشینه 200 ساله و کیفیت بافت و زیبایی نقشه، از آوازه جهانی برخوردار است.
محمدرضا حاجیپور رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: در سالهای اخیر تولیدکنندگانی از کشورهای چین و هند بدون رعایت قانون کپیرایت با تولید بیکیفیت محصول به نام فرش ساروق آوازه این هنر صنعت جهانی را در معرض تهدید قرار دادهاند در حالی که تولید فرش این کشورها از نظر رنگ، نقشه، نمونه بافت و اصالت در ساختار با بافتههای نفیس ساروق تفاوت زیادی دارد.
حاجیپورهمچنین افوزد: هماکنون پنج مرکز متمرکز و 78 مرکز غیرمتمرکز آموزش قالیبافی در استان مرکزی فعال هستند.