در هفته گذشته دستاوردهای مختلف علمی و فناوری در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی جهان به ثبت رسید. در این گزارش بخشی از این دستاوردها ارائه شده است.
شنبه ١٤ فروردین

• بررسی ارتباط میان برخی نرونها با بیماری آلزایمر
بررسیهای انجام شده با استفاده از اسکن fMRI توسط دانشمندان در دانشگاه کالج لندن نشان میدهد که فعالیتهای سلول شبکهای در مغز، نقش بسیار مهمی در حافظه و مسیریابی دارد. نتایج این پروژه در قالب مقالهای در نشریه Current Biology منتشر شدهاست..( معاونت علمی وفناوری)
• ساخت عضلات مصنوعی که با استفاده از نور کار میکنند
اخیرا با استفاده از اپتوژنتیک عضلات مصنوعی ساخته شدهاست که درصورت تابش نور، حرکت میکنند.. یافتههای اخیر محققان نشان میدهد که میتوان از یک ماژول کنترل شونده با نور برای ایجاد نیروی 300 میکرونیوتون استفاده کرد. زمانی که از این فناوری در یک زیستروبات استفاده شود آنگاه روبات میتواند در اثر تابش نور به یک سمت مشخص حرکت کند.( معاونت علمی و فناوری)
• تلفن هوشمند تاشو با صفحه نمایش اندازه تبلت
شرکت الکترونیکی سامسونگ تلفن هوشمندی در دست تولید دارد که شبیه به یک کتاب و یا کنسول بازی (Nintendo DS) مجهز به دو صفحه نمایش است و قابلیت تا شدن دارد.گوشی 'smartlet' در وضعیت تبلت، مجهز به صفحه نمایش 7 اینچی است و هنگام تا شدن به 5 اینج می رسد.(ایرنا)
• چاپگری با قابلیت چاپ سه بعدی لایه های نازک
محققان چاپگر سه بعدی ساخته اند که می تواند با استفاده از نانوذرات و ایجاد ساختاری فلزی، لایه هایی به ضخامت 2 میکرون را با سرعتی بالاتر از نمونه های قبلی چاپ کند. در این چاپگر، جوهر حاوی نانوذرات روی سطح پاشیده و محصول فلزی موردنظر لایه به لایه ایجاد می شود. (ایرنا)
• یخچالی که با فناوری اینترنت اشیاء کار می کند
شرکت الکترونیکی سامسونگ در کره جنوبی از یخچال جدیدی رونمایی کرده است که از فناوری های اینترنت اشیاء (IoT) استفاده می کند. کاربران با استفاده از سه دوربین تعبیه شده درون یخچال، می توانند خوراکی های موجود در آن را از طریق یک اپلیکیشن تلفن هوشمند بررسی کنند و متوجه کمبود اقلام مورد نیاز خود شوند. (ایرنا)
• تولید پوست مصنوعی برای کمک به افراد طاس
دانشمندان ژاپنی با استفاده از سلولهای بنیادی، یک پوست مصنوعی را پرورش دادند که شامل غدد عرق و فولیکولهای مو بوده و میتواند برای درمان قربانیان سوختگی استفاده شده و جایگزین حیوانات برای آزمایش مواد شیمیایی باشد. جزئیات این پژوهش در حال حاضر در مجله Science Advances منتشر شده است.(ایسنا)

• موقعیتیابی در ساختمان با امواج وایفای
محققان موسسه فناوری ماساچوست برای اولین بار با استفاده از امواج اینترنت بیسیم، امکان موقعیتیابی در داخل ساختمانهای عمومی و منازل را فراهم کردند. محققان موسسه MIT با استفاده از فناوری آشکارساز امواج وایفای محیط، امکان موقعیتیابی فرستندههای سیگنال در محیطهای بسته را با دقت چند سانتیمتر فراهم کردند.(ایسنا)
• تولید قرص در خانه با چاپگر داروساز
محققان موسسه MIT برای اولین بار موفق به ساخت چاپگر داروساز با توانایی تولید قرص از روی نسخه بیمار شدند. محققان معتقدند که با این فناوری میتوان حدود 1000 دوز دارویی را در کمتر از 24 ساعت تولید کرد. (ایسنا)
• تولید مدارهای قابل کشش با فلز مایع
محققان مؤسسه فدرال فناوری در لوزان توانستهاند راهی را برای تبدیل فلز مایع - آلیاژ طلا و گالیوم - به یک مدار منعطف پیدا کنند که تا چهار برابر اندازه اولیهاش کشیده میشود.کاربردهای بالقوه این فناوری بسیار گسترده و فوقالعاده مفید هستند از آن جمله میتوان به تولید پوست مصنوعی بر روی یک عضله رباتیک، پوست برای ربات نرم و پوشاک الکترونیکی اشاره کرد. این تحقیق در مجله Advanced Materials منتشر شده است.(ایسنا)
• قلم دستی برای چاپ سلولهای بنیادی حین عمل جراحی
دانشمندان استرالیایی یک قلم چاپ سه بعدی کوچک و سبک طراحی کردهاند که جراحان حین عمل جراحی میتوانند در دست خود گرفته و سلولهای بنیادی مورد نیاز انسان را در زمان ضرورت تولید کنند.این قلم با استفاده از یک جوهر هیدروژل زیستی برای انتقال و پشتیبانی از سلولهای بنیادی زنده انسان و یک منبع نور کم قدرت برای جامد کردن جوهر، نرخ بقای سلول را به 97 درصد میرساند. (ایسنا)
• درمان آب سیاه با کمک سلولهای پوست انسان
محققان آمریکایی سلولهای بنیادی بدست آمده از سلولهای پوست انسان را به سلولهای گانگلیونی شبکیه که شامل نورونهای ناقل اطلاعات بصری از چشم به مغز هستند، تبدیل کردهاند که این کار میتواند از آب سیاه جلوگیری کرده یا آن را درمان کند. (ایسنا)
• سرامیکی که مانند کاغذ خم می شود
محققان در هلند با استفاده از تازه ترین دستاوردهای عرصه نانو مفهومی جدید از سرامیک را ارایه کرده اند. توسعه بسیاری از فناوری های جدید و متعلق به آینده نیازمند تجهیزات الکترونیکی انعطاف پذیر و البته سرامیک های متحول شده است..(مهر)
• لیوان هوشمند؛ حفظ گرما و سرمای نوشیدنی
یک شرکت آمریکایی لیوانی هوشمندی را طراحی کرده است که می تواند نوشیدنی ها را گرم و خنک نگهدارد ضمن اینکه قابلیت شارژ تلفن همراه و تبلت را دارد.(مهر)
یکشنبه ۱۵ فروردین

• کشف کوچکترین ژنوم ضروری برای تداوم حیات
محققان یک موسسه تحقیقاتی در سندیهگو کالیفرنیا شروع به حذف تمام ژنهای یک کرومووزم باکتریایی کردند تا به حداقل ژنهای ضروری برای ادامه حیات و تولیدمثل دست یابند. آنها این ژنها را در قالب یک زنجیره منفرد DNA بازسازی کرده و ژنوم به دست آمده را وارد یک سلول فاقد ژنوم کردند تا سلول مجددا به حیات بازگردد.(ایسنا)
• ساخت اولین ستاره مصنوعی جهان
سازمان فضایی روسیه به دنبال ساخت اولین ماهواره سبک با پوشش پلیمر بسیار نازک به منظور انعکاس دائمی نور خورشید در آسمان است. اولین ستاره مصنوعی یا پروژه Mayak در واقع یک ماهواره با پوشش بسیار براق پلیمری با قطر 20 برابر کمتر از موی انسان است که به منظور کشف زبالههای فضایی در مدار ساخته خواهد شد.(ایسنا)
• رمزگشایی از توانایی سمندر برای بازسازی اندام
دانشمندان دانشگاه تسوکوبا، ژاپن و دانشگاه دیتون، اوهایو برای اولین بار موفق شدند تا مکانیسم مورد استفاده توسط دوزیستان برای رشد مجدد اعضای از دست رفته بدن را تشخیص دهند. آنها به بررسی نقش دو نوع سلول پرداختند که نقش کلیدی در بازسازی عضله سمندر بازی میکند. این پژوهش در مجله Nature Communications منتشر شده است.(ایسنا)
• تولید باتریهای جدید سبک با قابلیت استفاده در دستگاههای الکترونیکی
دانشمندان چینی یک باتری سبک و کمهزینه تولید کردهاند که از عملکرد بهتری نسبت به باتریهای لیتیوم یونی موجود برخوردار است. مواد الکترود این باتری جدید تنها از آلومینیوم و گرافیت دوستدار محیط زیست ساخته شده و الکترولیت آن از نمک لیتیوم و حلال کربنات تشکیل شده است.این تحقیق در مجله Advanced Energy Materials منتشر شده است. (ایسنا)
• درمان جدید سرطان خون جایگزین شیمی درمانی
تحقیقات تازه دانشمندان دانشگاه پزشکی وین نشان داده که دو داروی«ایبروتینیب» و «ایدلالیزیب» مورد استفاده در درمان سرطان خون میتواند بطور چشمگیری زمان بقای بیماران در معرض خطر بالا را افزایش دهد و حتی در آینده جایگزین شیمیدرمانی و کاشت سلول بنیادی شود. این تحقیق در نشست انجمن خونشناسی و سرطانشناسی اتریش ارائه شد.(ایسنا)
دوشنبه ۱۶ فروردین

• خودروی الکتریکی که با یک بار شارژ 346 کیلومتر را طی می کند
یک شرکت سازنده خودروهای الکتریکی از خودرویی رونمایی کرده است که می تواند با یک بار شارژ مسافت 346 کیلومتر را طی کند و سرعتش را در عرض شش ثانیه از صفر به 60 مایل در ساعت (96.56 کیلومتر بر ساعت) برساند. (ایرنا)
• کشف قابلیت دارویی گاز سمی مونواکسیدکربن
محققان آمریکایی با مطالعه بر روی فکهای عظیمالجثه دریافتند که غلظت مونواکسیدکربن در خون این جانوران بسیار زیاد و در حد کشنده برای انسان است. دکتر میشل تیفت، متخصص بیماریهای ریوی از دانشگاه کالیفرنیا اظهار کرد: این امر نشاندهنده ماهیت ناشناخته درمانی این گاز به ظاهر سمی است.(ایسنا)
• چنگال الکتریکی که طعم نمک را شبیهسازی میکند
محققان ژاپنی برای کمک به افراد دارای رژیمهای کم نمک یا بدون نمک یک چنگال الکتریکی ابداع کردهاند که طعم نمک را شبیهسازی میکند. زمانی که کاربر سر چنگال را بر روی زبان خود قرار میدهد، دکمهای را بر روی دسته آن فشار داده تا یکی از سه سطح جریان الکتریکی به زبان منتقل شود که درجات مختلف شوری را شبیهسازی میکنند. (ایسنا)
• انتقال گرما با استفاده از پرتوهای نور
محققان دانشگاه استنفورد در یک پروژه مشترک با محققان دانشگاه کلمبیا بر روی روند انتقال انرژی در محیط دریافتند در صورتی که دو جسم با دمای متفاوت در مجاورت هم قرار داشته باشند، حرارت حدود 100 برابر بیشتر از تصور قبلی بین دو جسم از طریق پرتوهای نور منتقل میشود.(ایسنا)
• ارتقای هواشناسی با اندازهگیری قطرات باران
محققان ناسا با همکاری دانشمندان ژاپنی تصاویر دقیق سهبعدی از قطرات باران و برف را از فضا ایجاد کردهاند.سنجش اندازههای مختلف قطرات باران، سرنخهایی از منشا آنها در یک ابر خاص و محل آن ابر ارائه می کند. این اطلاعات به دانشمندان در ارتقای برآوردها و آماده سازی بهتر برای حوادث آبوهوایی شدید کمک خواهد کرد. (ایسنا)
• ارتباط سلامت دهان با زوال عقل
مقالهای که از سوی محققان دانشکده پرستاری دانشگاه دوک در دورهام در مجله " American Geriatrics Society " به چاپ رسیده نشان میدهد که سلامت دهان و عملکردهای ذهنی میتوانند با هم مرتبط باشند.(ایسنا)

• طراحی آسمان خراش بادی فضایی برای خنکسازی زمین
گروه معماری "Paolo Venturella " از برنامه خارقالعاده برای خنکسازی جهانی با آسمان خراش خنککننده رونمایی کرد..عملکرد این آسمان خراش مشابه برجهای خورشیدی است. قدرت این آسمان خراش با نیروی توربینهای بادی تامین خواهد شد.(ایسنا)
• کشف ماهی کوری که از آبشار صعود میکند
گروهی از محققان موسسه تکنولوژی نیوجرسی به منظور مطالعه یک گونه از ماهیهای کور به نام "Cryptotora thamolica" که در برخی از غارها یافت میشود به تایلند سفر کردهاند و موفق به مشاهده این گونه ماهی عجیب شدند. در حال حاضر تنها حدود 2000 عدد از این ماهیها در دنیای وحش وجود دارد.(ایسنا)
• گام بلند دانشمندان به سوی تولید بافت عصبی سنتزی
محققان موفق به تولید ماده ای نرم و شبیه بافت شدند که از صدها سلول سنتزی حاوی DNA ساخته شده اند. این دستاورد حیرت انگیز توسط گروهی از محققان دانشگاه آکسفورد ارایه شده است. مهمترین ویژگی این بافت مهندسی شده قابلیت حیرت انگیز آن در انتقال سیگنال الکتریکی است. این دستاورد جدید درScience Advances منتشر شده است(مهر)
• درمان سکته با تحریک الکتریکی مغز
محققین دانشگاه «آکسفورد» روشی را برای درمان سکته مغزی ابداع کرده اند که امیدها را برای بهبود این بیماری زنده می کند. محققین انگلیسی با تحریک الکتریکی در مغز توانسته اند گام هایی را در جهت بهبود بیماران مبتلا به سکته مغزی بردارند. (مهر)
• معجزه تمیز شدن لباسها با محلول نقره ای
محققین دانشگاه RMIT استرالیا با بکارگیری محلولی خاص از ذرات میکروسکوپی مس و نقره در الیاف لباس ها و با قرار دادن آنها در معرض تابش چند دقیقه ای نور خورشید موفق به از بین بردن کثیفی های موجود در پارچه شده اند و دیگر نیازی به شستشوی لباس و دیگر منسوجات برای از بین بردن لکه و کثیفی نیست.(مهر)
• تولید سوخت فلزی جدید برای راکتورهای اتمی
محققان از تولید نوعی سوخت فلزی جدید برای راکتورهای اتمی خبر دادند که بهره مندی از این انرژی هنگفت را ارزان تر و ایمن تر می سازد. طراحی و تولید میله های سوختی ایمن تر و مقرون به صرفه تر است و در همین راستا شرکتی در آمریکا از سالها پیش کار بر روی فناوری های جدیدی را آغاز کرده که اکنون به ثمر نشسته است.(مهر)
سهشنبه ۱۷ فروردین

• ساخت کوچکترین دیود جهان
دانشمندان دانشگاه جورجیا یک مدل نظری از مولکول دیانای را درون یک مدار الکتریکی ساختند. ساخت و توصیف کوچکترین دیود جهان یک نقطه عطف چشمگیر در توسعه دستگاههای الکترونیکی مولکولی به شمار میرود و بینش جدیدی در مورد مکانیسم انتقال الکترونیکیر است. این تحقیق در مجله Nature Chemistry منتشر شده است.(ایسنا)
• توسعه یک آلیاژ سبک و کم هزینه برای بهبود مصرف سوخت خودرو
یک تیم از محققان هندی، یک آلیاژ تیتانیومی توسعه دادند که مصرف سوخت خودرو را بهبود بخشیده و دی اکسیدکربن (CO2) را کاهش میدهد. این ماده یک گزینه بسیارعالی برای تولید قطعات سبکتر خودرو است و میتواند به ایجاد سایر آلیاژهایی با استحکام بالا منجر شود. این پژوهش در مجله Nature Communications منتشر شده است.(ایسنا)
• درمان اچآیوی با قطع کردن ویروس
تیمی از محققان دانشگاه تمپل یک سیستم جدید ویرایش ژن را ارائه کردهاند که در نهایت میتواند به درمان اچآیوی منجر شود. محققان توانستهاند با استفاده از تکنیک Crispr/Cas9، ویروس اچآیوی را از سلولهای عفونی بریده و آن را بطور دائم ریشهکن کنند. این تحقیق در مجله Scientific Reports منتشر شده است.(ایسنا)
کاهش آلودگی هوا با فناوری چاپ سهبعدی
محققان آمریکایی از روش چاپ سه بعدی برای ایجاد یک ساختار دستی اسفنج مانند استفاده کردند که میتواند به کاهش آلایندهها کمک کند. این تیم، نشان دادهاند که چگونه با استفاده از چاپگرهای سه بعدی تجاری میتوان یک ساختار شیمیایی فعال ایجاد کرد. این محققان یک ماتریس کوچک اسفنج مانند پلاستیکی با نانوذرات پراکنده شیمیایی فعال دی اکسید تیتانیوم (TiO2) را طراحی کردند. این پژوهش در مجله " Science and Technology of Advanced Materials " منتشر شده است.(ایسنا)
• ساخت پهپاد سلفی با قابلیت تشخیص چهره
شرکت استرالیایی IoT Group اولین نمونه از پهپاد عمود پرواز سلفی با قابلیت تشخیص سریع چهره و تصویربرداری بدون لرزش را به بازار عرضه میکند.(اایسنا)
• کشف حالت جدید ماده موسوم به "مایع اسپین کوانتومی"
فیزیکدانان دانشگاه کمبریج پس از گذشت 40 سال از مطرح شدن فرضیه "مایع اسپین کوانتومی"، از کشف نخستین شاهد واقعی از این حالت جدید ماده خبر دادهاند. این حالت ماده معمولا باعث میشود الکترونهای تجزیهناپذیر به قطعاتی موسوم به فرمیون مایورانا شکسته شوند. یافتههای محققان در مجله Nature Materials منتشر شده است.(ایسنا)
• استفاده از لیزر برای سردکردن اجسام در 6 دقیقه
معمولا انتظار داریم که لیزرها باعث سوزاندن چیزی شوند، اما برخلاف تصور ما لیزرها میتوانند برای سرد کردن اجسام نیز مورد استفاده قرار بگیرند. با یک شعاع مستقیم نور میتوان اجسام را به سرعت و با دقت دمایی بسیار زیادی سرد کرد.(ایسنا)

• تصفیه آب با نانوفناوری سبز
محققان هندی موسسه مطالعه پیشرفته علم و فناوری (IASST) در گجرات یک نانوفناوری دوستدار محیط زیست برای تصفیه آب تولید کردهاند که با استفاده از یک ماده طبیعی موسوم به کیتوزان که از پوسته خرچنگ و میگو است، میتواند در تاسیسات تصفیه آب شهری برای تولید آب آشامیدنی مورد استفاده قرار بگیرد. این تحقیق در مجله Nanoscale منتشر شده است.(ایسنا)
• تولید زبان برنامهنویسی برای مدارهای بیولوژیکی در درمان تومورهای سرطانی
مهندسان ژنتیک موسسه MIT موفق به ساخت زبان برنامهنویسی جدید برای کدگذاری مدارهای پیچیده DNA شدند. بپروفسور کریستوفر وویت، متخصص مهندسی بیولوژی از موسسه MIT در مورد مزیتهای استفاده از زبان برنامهنویسی در کنترل سلولهای زنده عنوان کرد: یکی از مهمترین کاربردهای این زبان، کنترل باکتریها در شرایط مورد نظر است. (ایسنا)
• ساخت پیستون خودرو با قابلیت کاهش اصطکاک
یک شرکت آمریکایی پیستونی را برای خودروها طراحی کرده که ضایعات سایشی را تا ۱۵ درصد کاهش می دهد. این پوشش پیشرفته برای دو نوع پیستون آلومنیومی و فولادی ساخته شده است و بازدهی موتور را افزایش می دهد.(مهر)
• وقتی هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان توصیف می کند
فیس بوک در نظر دارد تا با استفاده از تازه ترین پیشرفتهای عرصه هوش مصنوعی به نابینایان کمک کند تا تصاویر را درک کنند. درحقیقت نرم افزار مورد نظر مهندسان فیس بوک تصویر را نمی بیند اما قابلیت آن را دارد که فاکتورهای مختلف موجود در پایگاه اطلاعاتی گسترده خود را با سایر فاکتورهای مربوط به تصاویر مشابه مقایسه کرده و نتایج را اعلام کند.(مهر)
• تولید تخمکهای مصنوعی با چاپگر سه بعدی
محققین دانشگاه بوستون با بکارگیری چاپگرهای سه بعدی توانستند تخمک هایی را تولید کنند که قابلیت بارور شدن دارند. ساختار این تخمک های تولید شده، حاوی موادی ژلاتینی است که آن را در بر گرفته است و در آن هورمون استروژن انسانی تزریق شده است که قابلیت رشد داشته باشد.(مهر)
• خودروهای برقی به صورت وایرلس شارژ میشوند
یک شرکت اروپایی دستگاهی را طراحی کرده است که بصورت بیسیم قادر به شارژ خودروهای برقی است. این سیستم قادر به تشخیص خودرو و شارژ آن به صورت بیسیم است.(مهر)
• کاربرد تکنولوژی ۳بعدی برای پیوند مغز با غنی سازی سلول های عصبی
در این مطالعه جدید زیست شناسان در دانشگاه روتگر و نیوجرسی، سیستمی را طراحی کرده اند که انتقال سلول های عصبی را از جایگاه ایمپلنت به بافت مغزی میزبان میسر می سازد. در این مطالعه محققان از فیبرهای پلیمری با ضخامت ها و تراکم های مختلف استفاده کردند. سلول های بنیادی مورد استفاده نیز، سلول های بنیادی پرتوان القایی بودند که می توانند به راحتی از پوست افراد تولید شوند.(مهر)
چهارشنبه ۱۸ فروردین

• قویترین لیزر اشعه ایکس جهان ساخته می شود
محققان کالیفرنیا در حال ساخت قویترین لیزر اشعه ایکس جهان هستند که 10 هزار برابر پرنورتر و هشت هزار برابر سریعتر خواهد بود. تکمیل این لیزر تا سال 2020 طول می کشد. (ایرنا)
• دانشمندان مولکولهایی متنوع میسازند!
دانشمندان انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ و شرکت ماشینآلات بینالمللی کسب و کار به تازگی طی یک فرآیند ساخت و ساز سفارشی مولکول، موفق به ساخت مولکولهایی با خواص فیزیکی متفاوت شدند. این محققان ریزکرههایی از جنس پلیمر و سیلیکا به قطر یک میکرومتر که هر کدام دارای کیفیتهای مختلف فیزیکی هستند را برای ساخت مولکولهایی که خواص متنوعی دارند به کار گرفتهاند. (ایسنا)
• ارتقای نتایج درمان نارسایی شدید قلبی با سلول بنیادی
تحقیقات جدید نشان داد که یک درمان سلول بنیادی جدید بطور چشمگیری سلامت طولانیمدت در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی شدید و در مرحله پایانی را ارتقا بخشید. این پژوهش در مجله Lancet منتشر شده است.(ایسنا)
• کشف نخستین ژن مرتبط با سفید شدن موها
ژن IRF4 در رنگ موها ایفای نقش میکند اما این نخستین باری است که ارتباط آن با سفید شدن موها شناسایی شده است. این ژن در تنظیم کردن تولید و ذخیره رنگدانه ملانین رنگ مو، پوست و چشم دخیل است. این تحقیق در مجله Nature Communications منتشر شده است.(ایسنا)
• استفاده از فرآیند فتوسنتز معکوس برای تولید سوختهای زیستی
دانشمندان در دانشگاه کپنهاگ از نور خورشید برای تبدیل زیست توده گیاهی به سوخت استفاده کردند که به این فرآیند فتوسنتز معکوس میگویند که روند تولید صنعتی پلاستیک و مواد شیمیایی را متحول میسازد. این محققان پژوهش خود را در مجله Nature Communications منتشر کردند.(ایسنا)
• توسعه پمپهای خنک کننده رآکتورهای هستهای
یک شرکت چینی برای اولین بار موفق به توسعه پمپ خنک کننده 300 مگاواتی رآکتور هستهای کشور شده و آمادگی خود را برای تولید انبوه اعلام کرده است.(ایسنا)
• استفاده از نور برای حفاظت از محیط زیست
یک تیم از محققان بینالمللی دانشگاه لوند در سوئد نشان دادند که از نور با طول موج مشخص میتوان برای به حرکت در آوردن مواد فعال و همچنین کنترل حرکات آنها استفاده کرد. حرکت این مواد فعال به هدایت روباتها در آینده ای نزدیک کمک خواهد کرد که میتواند نشت نفت را شناسایی کند. این پژوهش در مجله Science منتشر شده است. (ایسنا)

• ساخت آهنربای با وزنی در حد یک هواپیمای بوئینگ
رآکتور ITER در فرانسه اولین آهنربا از مجموعه آهنرباهای خود را دریافت میکند که وزن آن به بیش از 100 تن میرسد. (ایسنا)
• توسعه پهپادهایی که وظیفه دارورسانی را بر عهده دارند
محققان در کشور رواندا در مرکز آفریقا به توسعه یک پهپاد پرداختند که محمولههای فوری خون و دارو را در جهت نجات جان انسانها تحویل خواهد داد. (ایسنا)
• تولید برق از گوجهفرنگی!
محققان آمریکایی روش جدید استفاده از گوجه را برای تولید نیروی الکتریسیته معرفی کردهاند. در این پروسه در یک سلول الکتروشیمیایی میکروبی، باکتری تجزیه و اکسید مواد آلی در گوجهفرنگی انجام شده و الکترون منتشر میشود که در سلول سوختی برای تبدیل برق کاربردی است. استفاده از رنگدانه طبیعی به نام لیکوپن در گوجهفرنگی برای تولید بارهای الکتریکی از میوه موثر است.(ایسنا)
• کاهش عوارض لنزهای چشمی با ماشین تولید اشک
مهندسان شیمی دانشگاه استنفورد خصوصیات مکانیکی لایه اشک موجود بر سطح چشم را کشف کردند و بر این باورند که کشف این ویژگیها میتواند برای ساخت لنزهای تماسی که تطابق بیشتری با چشم انسان داشته باشند، مورد استفاده قرار بگیرند.(ایسنا)
• ساخت روبات احساساتی
محققین دانشگاه استنفورد آمریکا روباتی را ساخته اند که می تواند با انسان تعامل کند و دارای احساس است. (مهر)
• درمان دیابت نوع ۲ با ایمپلنت سلولهای بنیادی
محققان آرژانتینی سلول های بنیادی بالغ را به بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، ایمپلنت کردند و بعد از ۳سال مشاهده کردند که این سلول ها می توانند عملکرد پانکراس را بهبود ببخشند.(مهر)
پنجشنبه ۱۹ فروردین

• ساخت دارو با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی
به گزارش ساینس،یکی از مزایای بسیار مهم استفاده از چاپ سه بعدی در تولید دارو، انحلال سریع آن است. در این روش تولید، داروها از طریق قرارگرفتن مواد اولیه به صورت لایه به لایه روی یکدیگر، تولید می شوند.گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science News منتشر شده است.(ایرنا)
• کوچکترین گل غولپیکر جهان در فیلیپین کشف شد
محققان یک نمونه از گل پارازیتی( گل انگل) از جنس Rafflesia با قطر 9.73 سانتیمتر را شناسایی کردند که در ریشه و ساقه منحصربهفرد بوده و ویژگیهای آن بستگی به گیاه میزبان دارد.(ایسنا)
• امید تازه محققان در پیوند اندام حیوانات به انسان
محققان موسسه ملی قلب، ریه و خون در بتسدای مریلند توانستهاند قلب یک خوک را برای 945 روز درون بدن یک بابون زنده به شکل تپنده نگهداری کنند.این تحقیق در مجله Nature Communications منتشر شده است. (ایسنا)
• کلاهی برای مقابله با مرگومیر نوزادان در کشورهای در حال توسعه
یک شرکت مستقر در نیویورک موسوم به " Neopenda " یک دستگاه به شکل کلاه نوزاد طراحی کرده ، این کلاه از یک حسگر کوچک برای ارزیابی ضربان قلب، نرخ تنفس، میزان اشباع اکسیژن خون و دمای بدن استفاده میکند. (ایسنا)
جمعه ۲۰ فروردین

• تبدیل انرژی حاصل از برخورد قطرات باران به الکتریسیته با گرافن
گروهی از محققان دانشگاه های اوشن و یونان نرمال چین نوعی سلول خورشیدی حساس به رنگ تولید کردند که قادر است انرژی حاصل از برخورد قطرات باران را نیز به الکتریسیته تبدیل کند. نتایج این تحقیقات در نشریه Angewandte Chemie منتشر شده است. (ایرنا)
• با استفاده از نانولولههای کربنی انجام میشود؛ تبدیل انرژی گرمایی هدررفته به نیروی الکتریکی
محققان آزمایشگاه ملی انرژیهای قابل بازیافت دانشکده انرژی (NREL) آمریکا نوعی نانولوله کربنی طراحی کردهاند که میتواند به عنوان یک ژنراتور نیروی ترموالکتریک عمل و انرژی گرمایی هدررفته را به نیروی الکتریکی تبدیل کند. این تحقیق میتواند به ساخت ابزارهای ترموالکتریکی کمک کند. این مقاله در مجله Nature Energy به چاپ رسیده است. (ایسنا)
• تحویل کالا به کمک کُره پرنده
محققان آلمانی در اقدامی هوشمندانه با ترکیب فناوری توپ پلاستیکی مملو از گاز هلیوم و موتورهای کنترل پهپاد موفق به ساخت کُره پرنده تحویل کالا با قابلیت حمل مقدار قابل توجهی بار در مقایسه با وزن شدند.(ایسنا)
• قدمزدن روی آب با تخته پدالی شناور
یک شرکت آمریکایی موفق به ساخت تخته پدالی شناور با قابلیت تبدیل انرژی حرکتی پاها به انرژی مورد نیاز جهت حرکت روی آب شد. یکی از مهمترین ویژگیهای تخته شناور، امکان پدال زدن به صورت ایستاده با حفظ تعادل است. باید در نظر گرفت که حفظ تعادل در آب و بر روی تخته شناور یک چالش است. (ایسنا)
• ابداع چسب هوشمند برای کنترل دیابت
دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی یک چسب مصنوعی بدون درد با سلولهای طبیعی بتا ابداع کردهاند که میتواند سطوح قند خون را در زمان لازم تنظیم کند و در صورت نیاز، دوزهای انسولین را درون جریان خون ترشح کند. نتایج این تحقیق در مجله Advanced Material منتشر شده است. (ایسنا)
• قطارهای ژاپنی نامرئی میشوند
قطارهای گلولهای براق ژاپن با چنان سرعتی حرکت میکنند که به سختی دیده میشوند، اما از سال 2018 به بعد دیگر حتی در زمان توقف نیز به سختی دیده خواهند شد. طرح اولیه، به نمایش یک قطار با خطوط گرد به همراه یک پوشش نیمه بازتابنده و یک پوشش که مانند آینه عمل میکند، پرداخته است که محیط اطراف را بازتاب کرده و مشاهده آن را در زمان حرکت دشوار میسازد.(ایسنا)
• ذخیره یک میلیون نسخه فیلم بر روی دیانای مصنوعی
دانشمندان موسسه بیوانفورماتیک اروپا در انگلیس از دیانای به عنوان یک دیسک سخت استفاده کرده و یک میلیون نسخه از یک فیلم قدیمی را درون یک دیانای مصنوعی ذخیره کردند.(ایسنا)