سازمان جهانی مالکیت فکری یا وایپو یکی از سازمانهای زیرمجموعه سازمان ملل متحد است که تمرکز اصلی فعالیتهای آن بر روی جنبههای مختلف مالکیت فکری بوده و در جهت پیشبرد حقوق مالکیت فکری در کشورهای مختلف و ارائه راهکارهای جهانی در اینباره، فعالیت میکند. در سال ۲۰۰۰ میلادی در این سازمان تصمیم گرفته شد که سالانه روزی را بهعنوان روز جهانی مالکیت فکری اختصاص دهند. از همین جهت، ۲۶ اپریل هرسال برای مالکیت فکری انتخاب شد. ۲۶ اپریل روزی است که کنوانسیون تأسیس سازمان جهانی مالکیت فکری در سال ۱۹۷۰ برای بار اول به اجرا درآمد. در چنین روزی، هرساله کشورهای عضو وایپو جشن روز مالکیت فکری را برای بررسی موضوعات مختلف مالکیت فکری از فیلم و موسیقی گرفته تا تکنولوژیهای روز برای توسعه بسترهای اقتصادی، فرهنگی، هنری و شکوفایی ایدههای نو برگزار میکنند؛ به گونهای که چنین روزی برای بسیاری از جوامع حالت جشن بینالمللی به خود گرفته است. از سال ۲۰۰۰ میلادی وایپو، شعارهای مختلفی را برای این روز بر میگزیند که امسال هم شعار "خلاقیت دیجیتالی : بازنگری فرهنگی" را برگزیده است.

هر سال در26 آوریل، وایپو روز جهانی مالکیت فکری را جشن می گیرد تا نقشی که قوانین مالکیت فکری (اختراعات، علائم تجاری، طراحی های صنعتی، کپی رایت) در ترغیب افراد به نوآوری و خلاقیت بازی می کند را بازیابی کند.
امسال، این سازمان در حال بررسی آینده فرهنگ در عصر دیجیتال است: چگونگی ایجاد ان، چگونگی پذیرش آن، ، و تامین مالی آن. وایپو به دنبال یافتن چگونگی این موضوع است که یک سیستم متعادل و انعطاف پذیر مالکیت فکری به افراد خلاق و هنرمندان کمک می کند تا آنها از دریافت کامل حقوق خود اطمینان پیدا کنند و بتوانند به ساخت محصولات جدید ادامه دهند.
در ایران نیز همزمان با بزرگداشت این روز برنامه هایی اجرا می شود. امسال برگزاری ششمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط، با حضور نمایندگان wipo یکی از این برنامه ها بود.