یکی از مهمترین الزامات و پیشنیازهای ورود محصولات دانشبنیان به بازارهای بینالمللی حفاظت از حقوق مالکیت فکری و اثبات حق مالکیت فناوران و شرکتها میباشد. در این راستا، نظام مالکیت فکری و به ویژه نظام ثبت اختراع برای ثبت رسمی دستاوردها و احراز مالکیت نوآوری و ابتکار افراد ایجاد شده است. به همین منظور برای آشنایی فناوران، پژوهشگران و نخبگان کشور به لزوم حفاظت از داراییهای فکری خود و روشهای موجود برای اجرایی نمودن این مهم، برگزاری کارگاههای عمومی و تخصصی یکی از مسائل الزامی به شمار میآید.
کارگاه آموزشی آشنایی با مفاهیم مالکیت فکری و ثبت اختراع در روزهای دوشنبه 22 و سه شنبه 23 آذرماه سال جاری در دو نوبت صبح و عصر به مدت 16 ساعت برای اعضای محترم هیئت علمی، دانشجویان دانشگاههای استان لرستان و مشمولین بنیاد نخبگان استان، در محل دانشگاه لرستان برگزار گردید.
عناوین اصلی این کارگاه شامل انواع حقوق مالکیت فکری و دلایل محافظت از آن، ثبت اختراع و شرایط آن، انواع پتنت و انتخاب کشورهای مناسب برای ثبت اختراع بود که جناب آقای دکتر برنایی از کانون پتنت ایران بعنوان مدرس کارگاه به شرح جزئیات پرداختند.
این کارگاه بر اساس مطالبه دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و اعضای هیأت علمی دانشگاهها از دفتر مالکیت فکری استان پایهریزی شد و با هماهنگیهای دفتر مالکیت فکری، بنیاد نخبگان استان و دانشگاههای استان برنامهریزی و با همکاری مناسب کانون پتنت ایران برگزار گردید.
با توجه به احساس نیاز موجود، این کارگاه با استقبال بسیار خوب و حداکثری دانشجویان و اعضای هیأت علمی همراه گردید. استقبال از این کارگاه به حدی بود که پس از تأیید کانون پتنت مبنی بر برگزاری کارگاه در استان و اعلام فراخوان ثبتنام به دانشگاهها و مراکز علمی پژوهشی استان بیش از 80 نفر ثبت نام نهایی نمودند. همچنین پس از برگزاری کارگاه و اعلام رضایت مخاطبین، بسیاری از دانشگاههای استان متقاضی برگزاری کارگاه آشنایی با مفاهیم مالکیت فکری و ثبت اختراع از دفتر مالکیت فکری شدند.