با ثبت شکایت کوآلکام علیه اپل در دو دادگاه آلمانی، نبرد حقوقی این دو غول دنیای فناوری در زمینه حقوق مالکیت فکری وارد مرحله جدیدی شده است. کوآلکام با ادعای نقض حقوق مالکیت فکری ناشی از پتنت های متعلق به خود، که پیش از این مجوز استفاده از آن ها را در اختیار شرکت های سازنده آیفون قرار داده بود، از دادگاه های مذکور درخواست کرده تا نسبت به توقف فروش این محصول در آلمان اقدام نمایند.

به گزارش وبسایت «itworld»، در دادخواست مذکور که در دادگاههای مونیخ و مانهایم آلمان به ثبت رسیده است، چهار شرکت «Wistron» و«Pegatron» و «Hon Hai Precision Industry» و «Compal Electronics» به نقض حقوق پتنتهای متعلق به کوآلکام متهم شدهاند. پتنتهای مورد ادعای کوآلکام شامل دو US پتنت با شمارههای «8698558» و «9608675» بوده که به ترتیب در زمینه افزایش طول عمر باتری و پردازش و ارسال سریع دادههای گرافیکی نظیر ویدئوهای آنلاین است در سالهای 2014 و 2017 به ثبت رسیدهاند.
لازم به ذکر است، در پی انحصار ایجاد شده از سوی کوالکام در زمینه تراشههای الکترونیکی، شرکت اپل در ماه ژانویه سال جاری میلادی از دادگاهی در کالیفرنیا، بازپرداخت بیش از یک میلیارد دلار از هزینههای پرداخت شده به کوآلکام را درخواست نمود. در ادامه نیز دادخواستهای مشابهی در انگلیس، چین و ژاپن از سوی اپل ارائه گردید. اپل همچنین چهار شرکت همکار خود در زمینه ساخت قطعات و تراشههای آیفون را ملزم ساخت که تا روشن شدن رأی دادگاه، از پرداخت هزینههای مجوز پتنت به کوآلکام خودداری نمایند. در پی این اقدام اپل، کوآلکام در ژوئن سال جاری با استناد به قوانین تجارت آمریکا، درخواست توقف واردات و فروش آیفون به آمریکا به اتهام نقض شش پتنت متعلق به این شرکت را به کمیسیون تجارت بین المللی آمریکا و دادگاه کالیفرنیا ارائه نمود.
به اعتقاد کارشناسان، با توجه به اهمیت بازار آلمان در اروپا، دادخواست جدید کوآلکام میتواند تأثیر زیادی در تغییر سیاستهای فروش و توزیع اپل به همراه داشته باشد.