۱۲ مرداد ۱۳۹۶ محبوبیت بیشتر اسرار تجاری نسبت به پتنت میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا
نتایج حاصل از مطالعه‌ای که اخیراً توسط دفتر مالکیت فکری اتحادیه اروپا انجام گرفته است، بیانگر این مطلب می‌باشد که اسرار تجاری در اکثر کشورهای عضو این اتحادیه و علی‌الخصوص در شرکت‌های بزرگ، از محبوبیت بیشتری نسبت به پتنت‎ها برخوردار است. گزارش مذکور که در زمینه رصد موارد نقض مالکیت فکری منتشر شده است، بر اساس داده‌های گزارش قبلی تحت عنوان «بررسی نوآوری اجتماعی» آماده گردیده که در آن بیش از 200 هزار شرکت تولیدی و خدماتی مورد بررسی قرار گرفته‎اند. 

filereader.php?p1=main_c4ca4238a0b923820

بر اساس این مطالعه، بیش از 52.3 درصد از شرکت‌های اروپایی از اسرار تجاری استفاده می‌نمایند در حالی که پتنت‎ها صرفاً در 31.7 این شرکت‌ها پذیرفته شده و به عنوان ابزار حفاظت از دارایی‌های فکری و نوآوری‌های متعلق به شرکت به کار می‌رود. ارقام مذکور در شرکت‌های بزرگ به ترتیب برابر با 69.1 (اسرار تجاری) و 52.8 (اختراعات) و در شرکت‌های کوچک و متوسط که قسمت اعظم جامعه آماری را به خود اختصاص داده است برابر با 51.2 درصد (اسرار تجاری) و 30.4 درصد (اختراعات) می‌باشد.
بیشترین استقبال از اسرار تجاری در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا متعلق به فنلاند و آلمان می‌باشد، به طوری که به ترتیب 78.1 و 74.1 درصد از شرکت‌های فنلاندی و آلمانی از آن استفاده می‌نمایند. این در حالی است که سهم پتنت در شرکت‌های این دو کشور برابر با 33.2 و 47.8 درصد می‌باشد.
یکی از نکات جالب توجه در این گزارش، استقبال صنایع خدماتی از اسرار تجاری است؛ بر اساس داده‌های حاصل از بررسی شرکت‌های مختلف تولیدی و خدماتی، می‌توان چنین نتیجه گرفت که اسرار تجاری بیشتر در فرآیند نوآوری و نوآوری در خدمات به کار می‌رود و در مواردی که ایده نوآورانه منجر به تولید یک محصول فیزیکی می‌گردد، احتمال بیشتری برای استفاده از پتنت ها وجود دارد.
لازم به ذکر است، این مطالعه با هدف ارائه یک مبنای سیاست‌گذاری برای توسعه چارچوب اسرار تجاری مطابق با دستورالعمل تدوین شده در سال 2016 میلادی می‌باشد که هدف آن استانداردسازی قوانین ملی در زمینه اسرار تجاری است. با توجه به یافته‌های این گزارش، می‌توان گفت تفاسیر مربوط به اسرار تجاری و اختراعات که آن‌ها را جایگزین هم در حفاظت از دستاوردهای نوآورانه شرکت‌ها و فناوران می‌داند، اشتباه بوده و ابزارهای مذکور می‌توانند به عنوان مکمل ایفای نقش نمایند. 

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.