در پی اقبال عمومی به صنایع دستی در عمان، نوآوری سنتی این کشور دچار تغییر و تحول قابل توجهی گردیده است؛ از نتایج این تغییرات، میتوان به ثبت درخواست بیش از 60 پتنت طراحی، در زمینه صنایع دستی اشاره نمود.

در بیانیهای که در همین ارتباط منتشر گردیده است، با تأکید بر خیزش بلند نوآوری در صنایع دستی و اهمیت آن در توسعه عملکرد صنایع دستی در سطح منطقهای و بینالمللی، آمده است: «از بین 60 طراحی جدید که در زمینه صنایع دستی به ثبت رسیده است، 52 مورد از مس استفاده نمودهاند. این در حالی است که در مابقی موارد، برگ و یا پوست درخت و نیز استخوان جزء محوری نوآوریهای به ثبت رسیده است».
به گزارش وبسایت «Times of Oman»، پتنتهای یاد شده در مراحل ابتدایی تجاریسازی قرار داشته و هنوز به چرخه تولید وارد نشدهاند. یکی از نکات جالب توجه در این زمینه، تدوین یک فرآیند جداگانه برای مالکین طراحیهای فوقالذکر است، که از سوی متولیان صنعت در عمان انجام گرفته است. به اعتقاد کارشناسان، چشمانداز روشنی از آینده پتنتهای ثبت شده پیشبینی شده که شامل خطوط تولید تحت حمایت قوانین مالکیت فکری همراه با آموزش اقشار مختلف علیالخصوص زنان برای ایجاد محصولات از آنها است.
لازم به ذکر است، به منظور نظارت هر چه بیشتر بر برنامههای مالکیت فکری در عمان، کمیتهای از سوی «شیخ خلفان سیابی» تشکیل و آغاز به کار نموده است. یکی از وظایف تعریف شده برای این کمیته، ارائه یک طبقهبندی کاربردی از طرحهای ثبت شده، به منظور توسعه علائم تجاری مربوط به آنها عنوان شده است.