۰۴ مهر ۱۳۹۶ پیشروهای ثبت و انتشار پتنت در حوزه فناوری هوش مصنوعی
در طی پنج سال گذشته بیش از 1200 درخواست ثبت اختراع در زمینه استفاده از فناوری هوش مصنوعی «Artificial Intelligence» در صنعت خرده فروشی و تجارت الکترونیک در سرتاسر جهان به ثبت رسیده است. در تحقیقی که شرکت «Netscribes» در زمینه مطالعه و تحلیل درخواست های ثبت پتنت با موضوع هوش مصنوعی انجام داده است، غول های تجارت الکترونیک («eBay»، آمازون، گوگل، فیسبوک، مایکروسافت و «IBM») به عنوان بازیگران اصلی فعالیت های ثبت و انتشار پتنت در حوزه «AI» به شمار آمده اند.

filereader.php?p1=main_eccbc87e4b5ce2fe2

بر اساس تحقیق فوق الذکر که تحت عنوان «هوش مصنوعی در خرده فروشی: تجزیه و تحلیل پتنت» منتشر گردیده است، کشور آمریکا و سیستم پتنت این کشور با دریافت بیش از 700 درخواست ثبت پتنت (60 درصد از کل درخواست های ثبت شده) به عنوان پرمتقاضی ترین سیستم پتنت در حوزه هوش مصنوعی در صدر فهرست جای گرفته و به دنبال آن چین، هند و اتحادیه اروپا در جایگاه های بعدی قرار دارند.
یکی دیگر از نکات جالب توجه در گزارش تحلیل پتنت فناوری هوش مصنوعی، روند تصاعدی درخواست های ثبت پتنت در طی سال های 2013 الی 2015 میلادی است که با توجه به تأخیر زمانی 18 ماهه بین درخواست های ثبت شده و انتشار آن ها می تواند نوید تغییر و تحولات اساسی در صنعت خرده فروشی و تجارت الکترونیک طی سال های آتی را دهد. به عبارت دیگر، فعالیت های گسترده شرکت های بزرگ در زمینه ثبت و انتشار پتنت در زمینه کاربرد فناوری «AI» در تجارت الکترونیک و خرده فروشی می تواند فرآیندهای حال حاضر را تحت الشعاع قرار داده و حتی در سیستم های تدارکات و تحویل کالا نیز به کار رود.
لازم به ذکر است، با توجه به سرمایه گذاری های هنگفت انجام گرفته از سوی برخی شرکت های بزرگ نظیر آمازون، eBay، گوگل و فیسبوک، قرار گرفتن آن ها در صدر فهرست شرکت های متقاضی ثبت پتنت در حوزه فناوری هوش مصنوعی کاملاً طبیعی می نماید. اهمیت این فناوری در سال های اخیر به قدری افزایش یافته که شرکت های آمازون، گوگل و فیسبوک در سال گذشته میلادی اقدام به ایجاد نوعی توافقنامه همکاری به منظور حل برخی مسائل اخلاقی و ارتقاء قابلیت های همکاری فی‎مابین نمودند.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day