۱۳ آذر ۱۳۹۶ توسعه سیستم هدایت خودکار وسایط نقلیه جهت عبور از موانع در مسیرهای ناهموار
شرکت خودروسازی فورد «FORD»، پتنتی به ثبت رسانیده است که بر اساس آن وسایط نقلیه می‌توانند در زمین‌های ناهموار نظیر جاده‌های سنگلاخی حرکت نماید. وسایط نقلیه آفرود «Off Road» یا بیابانی که برای استفاده در زمین‌های ناهموار طراحی شده‌اند، به کمک فناوری ارائه شده در این پتنت قادر به حرکت در زمین‌های خاکی، ماسه‌ای و دیگر زمین‌های صعب‌العبور به کمک سیستم هدایت خودکار خواهند بود. سیستم یاد شده از سنسورهای متعددی مانند انواع رادار، لیدار «Lidar» (نوعی سیستم تشخیصی مشابه رادار که از نور لیزر استفاده می‌نماید.) و دوربین استفاده خواهد کرد و دارای آشکارسازهایی برای تشخیص شرایط جاده بوده که توسط داده‌هایی مانند نقشه‌های توپوگرافی و غیره پشتیبانی می‌شود.

filereader.php?p1=main_c81e728d9d4c2f636

بنا بر گزارش وب‌سایت «Automotive News»، وسیله نقلیه تشریح شده در پتنت مذکور نوعی وانت است؛ با این حال در پتنت اشاره شده که این سیستم می‌تواند بر روی هر گونه وسیله نقلیه دیگر نظیر انواع خودروهای تجاری، تاکسی‌ها، اتوبوس و وسایط نقلیه ورزشی تعبیه شود. فرآیند هدایت خودرو در مسیرهای ناهموار، به این صورت است که در هنگام برخورد خودرو با موانع مختلف در مسیرهای ناهموار نظیر یک تخته سنگ و یا یک گودال بزرگ، سیستم هدایت خودکار از فناوری پردازش تصویر برای تعیین امکان‌پذیری عبور وسیله نقلیه از مانع استفاده می‌نماید. در صورتی که خودرو امکان عبور داشته باشد، سیستم به طور خودکار شرایط را کنترل نموده و وسیله نقلیه را قادر به عبور از مانع می‌سازد.
فورد در اطلاعیه‌ای که به همین منظور منتشر نموده است، اظهار داشته: «ثبت پتنت در مورد ایده‌های نوآورانه، مسیری عادی در کسب و کار محسوب می‌شود که با هدف محافظت از ایده‌ها و ابداعات جدید انجام می‌گیرد. البته ثبت و انتشار یک پتنت خاص، لزوماً نشانه‌ای از تغییر مسیر کسب و کار و یا برنامه‌های جدید برای توسعه محصولات نخواهد بود.» به اعتقاد کارشناسان، این جملات حاکی از این است که شرکت فورد در آینده‌ای نزدیک تصمیم به توسعه فناوری جدید و استفاده از آن در محصولات خود نخواهد داشت.  

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day