۲۰ آذر ۱۳۹۶ دستورالعمل اتحادیه اروپا برای تعیین هزینه صدور مجوز بهره‌برداری از پتنت
اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای رسمی، خبر از تدوین دستورالعمل‌های جدیدی داده که مرتبط با چگونگی تعیین هزینه‌های صدور مجوزهای بهره‌برداری از پتنت در این اتحادیه است. در این بیانیه، با تأکید بر «کمبود شفافیت و قابل پیش‌بینی بودن» در رابطه با موافقت‌نامه‌های صدور مجوز بهره‌برداری از پتنت، از اختلافات بین صاحبان پتنت و کاربران آن‌ها به عنوان یک چالش اساسی نام برده شده است. در این راستا، دستورالعمل‌های تدوین شده با هدف رفع این اختلافات و ایجاد نوعی استاندارد برای تعیین هزینه‌های مجوزهای یاد شده ارائه شده است. پیش از این، اتحادیه اروپا از قصد خود برای ایجاد رویه‌ای یکسان برای پرداخت‌های حق بهره‌برداری از پتنت تا پایان سال جاری میلادی در سرتاسر اتحادیه اروپا خبر داده بود.
 
filereader.php?p1=main_c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c266.png&p2=news&p3=56&p4=1
 
بنا بر گزارش بلومبرگ، اتحادیه اروپا در پی جنگ‌های حقوقی ادامه‌دار برخی از شرکت‌های بزرگ فناوری در زمینه صدور مجوزهای بهره‌برداری از پتنت و به خصوص شکایات متعدد اپل و کوآلکام از یکدیگر، سعی در ایجاد نوعی صلح نسبی و رفع اختلافات نموده است. دستورالعمل‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا که با محور ارزش اقتصادی فناوری مرتبط با پتنت تدوین شده است، الزام‌آور نبوده ولی این اتحادیه امیدوار است با پیوستن شرکت‌های پیشرو در صنایع مختلف به مذاکرات مرتبط با آن، نوعی توافق ضمنی در چگونگی تعیین هزینه‌های صدور مجوز بهره‌برداری از پتنت ایجاد گردد. بدیهی است، این اقدام می‌تواند به کاهش قابل توجه نبردهای حقوقی و دادرسی‌های طولانی و پیچیده در دادگاه‌های کشورهای عضو این اتحادیه بیانجامد.
گفتنی است، دستورالعمل‌های پیشنهادی با تمرکز بر صنایع مخابراتی و ارتباطات و رفع اختلافات شرکت‌های اپل و کوآلکام تدوین شده است و سازمان‌های استانداردسازی، نظیر مؤسسه استاندارد ارتباطات اروپا مکلف شده‌اند که پایگاه‌های اطلاعاتی خود در زمینه پتنت را ارتقاء داده تا اطمینان حاصل شود که اطلاعات ثبت شده توسط شرکت‌ها دقیق و صحیح است.   

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day