۰۳ دی ۱۳۹۶ سهم 30 درصدی زنان در ثبت درخواست پتنت PCT
در طی سال‌های اخیر و با افزایش مشارکت زنان در فعالیت‌های اقتصادی، سهم آن‌ها در اکوسیستم نوآوری نیز با رشد قابل توجهی همراه بوده است. سازمان جهانی مالکیت فکری «WIPO» در گزارش سالانه خود از وضعیت مالکیت فکری در سطح جهان، با اشاره به افزایش محسوس فعالیت‌های ثبت و انتشار پتنت از سوی زنان اعلام نمود که سهم مخترعین زن در درخواست‌های ثبت اختراع «PCT» در سال 2016 میلادی به بیش از 30 درصد رسیده است.

filereader.php?p1=main_c4ca4238a0b923820

بنا بر گزارش وب‌سایت «Bloomberg»، سهم مخترعین زن از درخواست‌های ثبت پتنت «PCT» در سال 2002 میلادی تنها 22 درصد بوده است. متقاضیان زن که در این سال از طریق پیمان همکاری در ثبت اختراع «PCT» اقدام به ثبت درخواست خود نموده‌اند، برابر با 22600 نفر بوده است که این تعداد در سال 2016 میلادی با رشدی قابل توجه به بیش از 62400 نفر رسیده است. 
گفتنی است، کره جنوبی از مهم‌ترین کشورهایی است که نزدیک‌ترین برابری جنسیتی را در زمینه تشکیل پرونده‌های ثبت پتنت داشته‌ است، به طوری که 46.9 درصد از متقاضیان ثبت پتنت در این کشور را زنان تشکیل داده‌اند. کشور چین با 46.8 درصد، در جایگاه دوم بیشترین متقاضیان زن قرار دارد. همچنین، فناوری زیستی و صنایع دارویی با 58 و 56 درصد از مهم‌ترین حوزه‌های دانشی مورد توجه زنان در ثبت و انتشار پتنت به شمار می‌آید.  

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.