۱۴ دی ۱۳۹۶ تمایل شرکت‌های فناور و باجگیران پتنت به فناوری بلاک‌چین با توجه به رشد بی‌سابقه ارزش بیت‌کوین
با توجه به رشد قابل توجه ارزش بیت‌کوین «Bitcoin»، فناوری بلاک‌چین به عنوان یک سیستم دیجیتال که رونق و توسعه بیت‌کوین بر مبنای آن صورت گرفته است، با تأثیرات فراوانی مواجه گردیده است. این نوآوری که به عنوان یک نرم‌افزار منبع باز میان جامعه برنامه نویسان نرم‌افزاری متولد شده و سالیان متمادی است که از طریق به اشتراک‌گذاری اطلاعات و توسعه‌های صورت گرفته توسط افراد مختلف ارتقاء می‌یابد، ممکن است در آینده با یک جنگ حقوقی گسترده بر سر پتنت‌های ثبت‌شده مرتبط با آن مواجه شود.

filereader.php?p1=main_c4ca4238a0b923820

بنا بر گزارش وب‌سایت «CNBC»، ارزش بیت‌کوین در حال حاضر به بیش از بیست هزار دلار رسیده است و دیگر ارزهای دیجیتال نیز با رشدی بی‌سابقه مواجه شده‌اند و همین عامل موجب شده که برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناور به سمت ثبت و انتشار انواع پتنت‌های مرتبط با فناوری بلاک‌چین متمایل گردند. در حال حاضر طیف وسیعی از شرکت‌های مختلف نظیر شرکت مالی «Visa»، خرده‌فروشی والمارت و شرکت فناور قدیمی «IBM» وارد رقابت بر سر ثبت و انتشار پتنت در فناوری بلاک‌چین شده‌اند. حتی برخی کارآفرینان و شخصیت‌های حقوقی نظیر «اریک اسپانگنبرگ» که در دره سیلیکون به دلیل به چالش کشیدن پتنت‌های فناوری شهرت دارد نیز به این بازی رقابتی وارد شده‌اند. وی که گروهی جدید برای ورود به «Blockchain IP» تشکیل داده است، می‌گوید: «بسیاری از مردم و متخصصین مالی سرگرم تحلیل پدیده بیت‌کوین هستند. این در حالی است که به بلاک‌چین به عنوان فناوری اصلی مرتبط با بیت‌کوین کمتر توجه می‌شود.»
«نیک اسپانوس» که بنیان‌گذار و مدیر ارشد شرکت «Blockchain Technologies» به شمار می‌رود، با تأکید بر این‌که جنگ بر سر پتنت‌های مرتبط با این فناوری اجتناب‌ناپذیر است، از ورود باجگیران پتنت به این فضای رقابتی با هدف کسب سودهای قابل توجه و در نتیجه آن تغییر و تحولات عمده در وضعیت فعلی این فناوری خبر می‌دهد.
لازم به ذکر است، بیت‌کوین اولین پیاده‌سازی یک مفهوم به نام "ارز سری" است که اولین بار در سال 1998 میلادی توسط «وی دای» به عنوان نوع جدیدی از پول معرفی گردید که برای کنترل تولید و تراکنش‌های روی آن، به جای یک مرجع مرکزی، از رمزنگاری استفاده شده است. مشخصات اولین بیت‌کوین و اثبات مفهوم آن در سال 2009 میلادی توسط «ساتوشی ناکاموتو» در یک فهرست ایمیل رمزنگاری شده منتشر گردید.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.