۰۲ بهمن ۱۳۹۶

دستورالعمل‌های ترکیبی مواد طبیعی جهت باکتری‌زدایی محصولات غذایی

محققین دانشگاه ایالتی هیدالگو «UAEH» پتنتی در اداره مالکیت صنعتی مکزیک به ثبت رسانده‌اند که برخی دستورالعمل‌های لازم برای ضدعفونی و باکتری‌زدایی موفقیت‌آمیز مواد غذایی همچون آووکادو، توت‌فرنگی، گشنیز و گوجه‌فرنگی را تشریح می‌نماید. موفقیت در این امر می‌تواند ورود این محصولات به بازار آمریکا را بدون وارد شدن به لیست هشدار سازمان غذا و داروی این کشور ممکن سازد.

filereader.php?p1=main_c81e728d9d4c2f636

بنا بر گزارش وب‌سایت «Food Safety News»، اغلب فرآورده‌های غذایی صادر شده از مکزیک به آمریکا در لیست هشدار این کشور قرار دارد، به‌طوری‌که در ابتدای سال جاری میلادی، 71 محصول غذایی این کشور اعم از گوشت، فلفل خشک و پیاز در لیست یاد شده قرار گرفته است. نگرانی پیرامون عدم اجازه ورود برخی محصولات نظیر آووکادو بسیار بیشتر است. تولیدکنندگان مکزیکی با 1.52 میلیون تن، سهمی 30 درصدی در کل آووکادوی تولیدشده در جهان دارند که بیشتر آن صادر می‌شود. همین عامل باعث شده است تا محققین دانشگاه ایالتی هیدالگو به تحقیق پیرامون چگونگی باکتری‌زدایی این فرآورده غذایی پرارزش بپردازند. در طی سال‌های اخیر، گروهی از دانشمندان با آزمایش خواص ضد میکروبی گل «Hibiscus»، سعی در کاهش عوارض باکتریایی در گونه‌های نژادی آووکادو نموده‌اند. در تحقیقات بعدی، تیمی از محققین اقدام به به‌کارگیری راهکارهای تجاری حلال‌های کلوئیدی یا کلر برای رفع مشکل نمودند که باعث کاهش باکتری‌ها گردید ولی میزان ان مطابق با انتظارات نبود. در نهایت، دستورالعمل ترکیبی استفاده از اسید استیک سرکه، اسید سیتریک لیمو ترش و سایر مواد طبیعی منجر به ثبت پتنتی گردید که درصد قابل توجهی از باکتری‌ها را حذف می‌نماید.
لازم به ذکر است، قرار گرفتن در لیست هشدار «FDA» با توجه به هزینه‌های زیاد آزمایش و ارزیابی آن‌ها، می‌تواند هزینه زیادی برای صادرکنندگان در پی داشته باشد. وجود هرگونه آلاینده و یا باکتری غیرمجاز بر روی محصول منجر به عدم اجازه ورود محصول به خاک آمریکا خواهد شد که در این صورت یا باید محموله به کشوری دیگر ارسال شود و یا این‌که نابود گردد.
شایان ذکر است، به منظور خروج یک محصول از لیست هشدار «FDA»، لازم است پنج محموله متوالی از آن که توسط آزمایشگاه‌های «FDA» مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است، ایمن شناسایی شود. البته این فرایند کاری دشوار و بسیار هزینه‌بر خواهد بود. 
کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری دومین آزمون برخط مالکیت فکری
۸ مهر ۱۳۹۹

برگزاری دومین آزمون برخط مالکیت فکری

پیرو برگزاری موفق نخستین آزمون بر خط مالکیت فکری و استقبال قابل توجه مخاطبین، برنامه‌ریزی‌های لازم برای برگزاری دومین دوره این آزمون در مهرماه سال جاری، انجام شده است. این آزمون، در راستای اهداف آموزشی و ترویجی کانون پتنت در حوزه مالکیت فکری و به‌طور خاص ثبت اختراع، روز یکشنبه مورخ ۲۰ مهرماه، از ساعت ۱۰ الی ۱۲ برگزار می‌گردد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت
۱۹ مهر ۱۳۹۹

امضای تفاهم‌نامه همکاری کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت

در راستای حمایت از دارایی‌های فکری فناوران حوزه سلامت و با عنایت به ظرفیت‌های موجود در کانون پتنت ایران، تفاهم‌نامه‌ای بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.

برگزاری کارگاه سه روزه آموزش جامع ثبت اختراع در وزارت دادگستری
۱ مهر ۱۳۹۹

برگزاری کارگاه سه روزه آموزش جامع ثبت اختراع در وزارت دادگستری

به همت دفتر برنامه‌ریزی، هماهنگی و حمایت از حقوق مالکیت صنعتی، دانش سنتی و منابع ژنتیک وزارت دادگستری و همکاری کانون پتنت ایران، در شهریور‌ماه سال جاری، کارگاهی سه روزه با عنوان «آموزش جامع پتنت»، در محل وزارت دادگستری برگزار گردید. در این کارگاه سه روزه، بیش از دوازده نفر از مدیران و کارکنان معاونت حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری و همچنین نمایندگان ۹ دستگاه عضو شورای سیاست‌گذاری ملی و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی در زمینه مالکیت فکری، حضور داشتند.

نوآوری مخترع ۱۴ ساله ایرلندی برای کمک به کشاورزان
۱۴ مهر ۱۳۹۹

نوآوری مخترع ۱۴ ساله ایرلندی برای کمک به کشاورزان

یک نوجوان ایرلندی، با ایده هوشمندانه و جالب خود، موفق به دریافت جایزه «نوآور جوان»، گردیده است. «آلانا مک‌کیب» چهارده ساله، با اختراع دستگاه عبور ایمن از حصارهای الکتریکی در مزارع کشاورزی، کمک شایان ذکری به کشاورزان نموده تا تجربه وحشتناک لمس این حصارها را برای همیشه حذف نماید. استفاده از این وسیله ساده، به کاربران امکان می‌دهد تا بدون ترس از شوک الکتریکی حصارها، آن‌ها را به پایین فشار داده و از رویشان رد شوند.

برگزاری وبینار آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن در دانشگاه تهران
۱۳ مهر ۱۳۹۹

برگزاری وبینار آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن در دانشگاه تهران

به همت انجمن علمی مهندسی شیمی دانشگاه تهران و همکاری کانون پتنت ایران، در روز سه‌شنبه مورخ هشتم مهرماه سال جاری، وبیناری با عنوان «آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن»، با حضور بیش از ۹۰ نفر از اعضای هیئت‌علمی، کارشناسان و دانشجویان برگزار گردید. در این کارگاه که با توجه به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به‌صورت آنلاین و غیرحضوری برگزار گردید، مقدماتی در خصوص مالکیت فکری، ضرورت نیاز به ثبت اختراع و اهمیت آن برای محققین و فناوران و شرایط و الزامات لازم برای اخذ یک گواهی ثبت اختراع شرح داده شد.

دستگیره رباتیک؛ یک اختراع دانش‌آموزی موفق
۷ مهر ۱۳۹۹

دستگیره رباتیک؛ یک اختراع دانش‌آموزی موفق

یک تیم دانش‌آموزی از مدرسه «Green Bank Elementary» ویرجینیای آمریکا، نوعی بازوی مکانیکی جالب برای کمک به افراد ویلچرنشین ابداع نموده‌اند. این تیم رباتیک خلاق و نوآور که خود را برای مسابقات جهانی رباتیک آماده می‌کنند، در تلاش برای ثبت اختراع خود می‌باشند. این اختراع، برای باز کردن دستگیره درب‌های بلند، کمک ویژه‌ای به معلولین می‌نماید.