۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ غرامت پانصد میلیون دلاری اپل به یک باجگیر پتنت به دلیل نقض پتنت

اپل پس از هشت سال دعوی حقوقی ادامه‌دار با یک شرکت باجگیر پتنت، با حکم دادگاه فدرال تگزاس موظف به پرداخت حدود ۵۰۰ میلیون دلار به دلیل نقض پتنت گردید. این پرونده با شکایت شرکت ویرنت‌ایکس «VirnetX» در سال ۲۰۱۰ آغاز گردید که در آن اپل متهم به نقض حقوق مالکیت فکری مرتبط با چهار پتنت متعلق به این شرکت شده است. ویرنت‌ایکس مدعی است، اپل در محصولات و خدمات خود شامل «Face Time»، «iMessage» و «VPN»، چهار اختراع این شرکت در زمینه ارتباطات ایمن را نقض نموده است.

 

 filereader.php?p1=main_c4ca4238a0b923820

 

بنا بر گزارش وب‌سایت «Engadget»، فرآیند بررسی این پرونده بسیار پیچیده بوده و افت‌وخیز فراوانی را تجربه نموده است. در سال ۲۰۱۶ میلادی، دادگاه دستور به پرداخت ۶۲۵ میلیون دلار از سوی اپل به ویرنت‌ایکس را صادر نمود که چند ماه بعد توسط «رابرت شروود»، قاضی فدرال رد شد. در ادامه، هیئت منصفه فدرال دادگاه تگزاس، مجدداً رأی به محکومیت اپل و پرداخت غرامت ۳۰۲.۴ میلیون دلاری داد. در پی این رأی، اپل درخواست تجدید نظر مجددی به دادگاه ارائه نمود که پیامد آن، افزایش مبلغ پرداختی به ۴۳۹.۷ میلیون دلار بود. رأی جدید را می‌توان آخرین پیشرفت در روند دادرسی این پرونده دانست. «کنال لارسن» مدیر ارشد ویرنت ایکس، پس از اعلام رأی دادگاه اظهار داشت: «شواهد پرونده کاملاً واضح است. حقیقت را بگویید و دیگر لازم نیست در مورد هیچ‌چیز نگران باشید ...»

لازم به ذکر است، ثبت شکایت ویرنت‌ایکس در دادگاه منطقه‌ای شرق تگزاس انجام گرفته است که به صدور رأی به نفع باجگیران پتنت شهره است. با این حال، سرانجام پرونده و این‌که آیا باز هم رأی دادگاه تغییر می‌کند، در آینده مشخص خواهد شد.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.