۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ افزایش چهار برابری ثبت اختراعات در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین طی سال ۲۰۱۷ میلادی

تصورات خیالی قرن بیستم از آینده، اغلب آسمان‌ها را پر از هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر فناوری‌های مشابه می‌دید. این در حالی است که تنها پس از گذشت دو دهه از آن زمان، به نظر می‌رسد ایده تصورات به واقعیت نزدیک شده است. داده‌ها و آمار دفتر جهانی مالکیت فکری در سال مالی ۱۷- ۲۰۱۶ میلادی، نشان می‌دهد که ثبت اختراعات برای فناوری‌های مرتبط با پهپادها به بیش از ۵۳۰۱ عدد افزایش یافته است. این تعداد، در مقایسه با سال قبل ‌که ۱۲۴۲ پتنت مربوط به این حوزه به ثبت رسیده بود، افزایشی چهار برابری را نشان می‌دهد. جالب اینجا است که بر خلاف دیگر روندهای پیشرفت فناورانه که عموماً ریشه در دره سیلیکون داشته است، سیل درخواست‌های ثبت اختراع در چین را می‌توان عامل کلیدی در مورد اخیر دانست.

 

 filereader.php?p1=main_c4ca4238a0b923820

 

بنا بر گزارش «The Telegraph»، برخی از مهم‌ترین پتنت‌های مرتبط با فناوری پهپادها را شرکت‌هایی نظیر آمازون و «UPS» به ثبت رسانده‌اند که بیشتر بر استفاده از پهپاد برای تحویل سفارشات مشتریان متمرکز هستند. در دسامبر سال ۲۰۱۶ میلادی، یک خرده‌فروش آنلاین اقدام به تحویل آزمایشی سفارشات از طریق پهپاد در انگلستان نمود که طی آن دو نفر از خریداران، سفارشات خود را از این طریق تحویل گرفتند.

افزایش چشمگیر پتنت‌های مرتبط با هواپیماهای بدون سرنشین، به معنای افزایش احتمال به‌کارگیری این فناوری در طیفی وسیع از صنایع مختلف خواهد بود. «رابرت گاربت» مدیر اجرایی «Drone Major Group»، در این زمینه اظهار داشت: «روند ثبت اختراعات، به معنای گسترش برنامه‌های کاربردی مرتبط با پهپاد است که بیش از همه، بخش تحویل سفارشات و کالاها را تحت تأثیر قرار خواهد داد». گفتنی است، پهپادها در حال حاضر به‌طور گسترده‌ای در صنعت فیلم و تلویزیون، اجرای برخی فرآیندهای بسیار پیچیده، نظیر اسکن دیجیتال از کشتی‌های بزرگ و نیز جستجوی آسیب‌های مرتبط با تجهیزات نفتی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پربازدید‌ترین‌ها

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.