۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ قرارگیری تایوان در فهرست کشورهای دارای معضل حقوق مالکیت فکری در دفتر تجارت آمریکا

دفتر تجارت آمریکا در گزارش جدید مرتبط با بخش ۳۰۱ قانون تجارت خود که به‌تازگی منتشر ساخته است، کشور تایوان را در زمره کشورهای دارای معضل جعل و سرقت اینترنتی حقوق مالکیت فکری قرار داد. با توجه به حذف نام تایوان از فهرست سال ۲۰۰۹ میلادی، ورود مجدد این کشور به فهرست یاد شده حاکی از وجود جعل و سرقت دارایی‌های فکری در این کشور است. در این گزارش آمده است: «چالش دستگاه‌های غیرقانونی ضبط صدا و تصویر، همچنان یک تهدید مستقیم و مستمر برای سازندگان محتوا، لیگ‌های ورزشی، اجراهای زنده و ارائه‌دهندگان خدمات تصویر و رسانه به شمار می‌آید.»

 

 filereader.php?p1=main_a87ff679a2f3e71d9

 

گزارش ویژه ۳۰۱، یک بررسی سالانه است که بر حفاظت و اجرای قوانین بین‌المللی حقوق مالکیت فکری متمرکز است. هدف اصلی از رصد و بررسی وضعیت کشورهای مختلف از منظر حفاظت از حقوق مالکیت فکری، شناسایی موانع تجاری مرتبط با کپی‌رایت، پتنت و نشان‌های تجاری در کشورهایی است که شرکت‌های آمریکایی با آن‌ها مراوده داشته و به‌نوعی بازار هدف محصولات تولیدی آن‌ها به شمار می‌روند. کشورهای آرژانتین، برزیل، شیلی، چین، هنگ‌کنگ، اندونزی، مکزیک، پرو، سنگاپور و ویتنام نیز به دلیل وجود موانع تجاری ناشی از جعل حقوق مالکیت فکری، در این فهرست قرار گرفته‌اند. این دفتر در گزارش انتشاریافته خود، از این کشورها خواسته است تا اقدامات مؤثری برای کاهش اقدامات غیرقانونی ضبط تصاویر انجام دهند و قوانین و مقررات اجرایی خود را برای جلوگیری از این اقدامات بکار گیرند.

گفتنی است، چین به مدت ۱۴ سال متوالی است که در فهرست اولویت‌دار دفتر بخش ۳۰۱ قانون تجارت آمریکا قرار می‌گیرد که نشان‌دهنده عدم موفقیت این کشور در اجرای وعده‌های تقویت نظام مالکیت فکری خود و باز کردن بازار چین به روی سرمایه‌گذاران خارجی است. البته گام‌های اجرایی چین در طی سال‌های اخیر، تا حدی متفاوت از قبل بوده که می‌تواند در طی چند سال آینده، اثرات خود را بر نرخ نوآوری و میزان سرمایه‌گذاری‌های فناورانه در این کشور نشان دهد.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day