۰۵ خرداد ۱۳۹۷ ٰافزایش دوره زمانی حفاظت از پتنت‌های دارویی در چین

چین تصمیم دارد تا حفاظت‌های سیستم پتنت از اختراعات دارویی را به ۲۵ سال افزایش دهد. این تصمیم که به نظر می‌رسد با هدف کاهش انتقادات آمریکا نسبت به نقض حقوق مالکیت فکری انجام گرفته است، از بیستم ماه می سال جاری میلادی اجرایی خواهد شد. این کشور همچنین تعرفه واردات مرتبط با ۲۸ گروه دارویی، از جمله محصولات درمانی بیماری سرطان را تا ۶ درصد کاهش داده است.

 

 filereader.php?p1=main_cfcd208495d565ef6

 

بنا بر گزارش وب‌سایت «Nikkei Asian Review»، دوره زمانی حفاظت از پتنت به‌طور معمول ۲۰ سال است که در صنایع دارویی به دلیل صرف زمان به نسبت طولانی برای آزمایش‌های بالینی، می‌تواند به کاهش دوره زمانی مؤثر (از زمان ورود محصول به بازار مصرف) منجر گردد؛ همین عامل موجب شده است، تا ژاپن، آمریکا و اتحادیه اروپا، یک دوره زمانی ۵ ساله برای حفاظت از داروهای پتنت شده تخصیص دهند، تا بازگشت سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه در فعالیت‌های تحقیق و توسعه‌ای تا حدی تضمین گردد. چین تا کنون بنا به ملاحظات مختلف، اعم از نگرانی از افزایش قیمت نهایی دارو و اعتقاد به این‌که این بازه زمانی اضافی در درازمدت تنها به سود شرکت‌های تولیدکننده خارجی است و اثری بر شرکت‌های دارویی چینی ندارد، از افزایش دوره زمانی محافظت از پتنت سر باز می‌زد. یک وکیل حقوقدان چینی معتقد است، تغییر تصمیم ناگهانی چین، واکنشی به اصلاحات تجاری بین آمریکا و چین است که با ارائه محافظت‌های بیشتر در صنایع دارویی، به تشویق صادرات از آمریکا به چین منجر خواهد شد.

گفتنی است، بازار دارویی چین در حال حاضر با بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار ارزش، به‌عنوان دومین بازار پرارزش جهان پس از آمریکا به شمار می‌رود. شرکت‌های داروسازی بزرگ ژاپن، این تصمیم چین را به‌منزله فرصتی بزرگ برای خود می‌دانند. یکی از مدیران شرکت «Astellas Pharma» که در حال حاضر سالانه صدها میلیون دلار از محصولات دارویی خود را در چین به فروش می‌رساند، با ذکر این نکته که حفاظت از درمان‌های دارویی جدید می‌تواند به رشد صنعت داروسازی کمک نماید، افزود: «این تصمیم برای ما بسیار سودمند خواهد بود، چراکه چین بزرگ‌ترین بازار آسیایی در زمینه مصرف محصولات دارویی است.»

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.