۲۸ خرداد ۱۳۹۷

افزایش دوره زمانی مهلت ارفاقی در ژاپن

دفتر ثبت پتنت ژاپن، تصمیم دارد تا دوره ارفاقی «Grace Period» برای پتنت‌ها و مدل‌های کاربردی «Utility Models» را از ۶ ماه به ۱۲ ماه افزایش دهد. این تصمیم، از تاریخ ۹ ژوئن سال جاری میلادی، به‌صورت موقت برای افشای اطلاعات ۹ دسامبر سال ۲۰۱۷ به این‌سو اعمال خواهد شد.

 

 filereader.php?p1=main_c81e728d9d4c2f636

 

در حالت کلی هرگونه افشای اطلاعات مرتبط با اختراع تا پیش از ثبت درخواست در سیستم پتنت، می‌تواند مصداقی از دانش پیشین «Prior Art» تلقی شده و به رد درخواست ثبت اختراع بیانجامد. در این حالت، دفاتر پتنت، درخواست ارسالی را به دلیل انتشار عمومی و عدم رعایت الزام نوآوری یا گام ابتکاری رد می‌نمایند. با این حال، برخی از کشورها یک دوره زمانی محدود را تحت عنوان مهلت ارفاقی در نظر می‌گیرند که به‌موجب آن، افشاء یا انتشار اختراع مانعی برای ثبت پتنت نخواهد بود.

مهلت ارفاقی، از لحظه انتشار اختراع آغاز شده و در طی آن می‌توان درخواست ثبت پتنت خود را ارائه نمود. این دوره زمانی، در تمامی کشورها محدود است. برای مثال، دوره‌ای ۱۲ ماهه در کانادا، کره جنوبی و آمریکا و نیز دوره‌ای ۶ ماهه در ژاپن و روسیه این امکان را برای مخترعین فراهم می‌کند تا با وجود انتشار اطلاعات مرتبط با اختراع خود، اقدام به ثبت آن به‌عنوان یک پتنت نمایند. این در حالی است که در دفتر پتنت اروپا «EPO»، چیزی تحت عنوان مهلت ارفاقی وجود ندارد.

گفتنی است، قانون ثبت اختراع در ژاپن، بر اساس اصل اولویت با فایل درخواست «First to File» است و روند اداری اخذ پتنت و الزامات آن، مشابه با بسیاری دیگر از سیستم‌های پتنت شامل ارزیابی نوآوری، گام ابتکاری و کاربرد صنعتی اختراع است.

نـام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر شما
کد امنیتی (حروف بزرگ) کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

سلسله وبینارهای آموزشی مالکیت فکری وزارت بهداشت در دانشگاه‌های علوم پزشکی
۲ تیر ۱۳۹۹

سلسله وبینارهای آموزشی مالکیت فکری وزارت بهداشت در دانشگاه‌های علوم پزشکی

پیرو تفاهم‌نامه کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، برگزاری یک سلسله وبینارهای آموزشی در خصوص مالکیت فکری، در دستور کار قرار گرفته است. تقویم منتشر شده، شامل ۱۰ وبینار آموزشی و ۲ وبینار ترویجی است که ویژه اعضای هیئت‌علمی، دانشجویان و پژوهشگران وزارت بهداشت، برگزار می‌گردد.

آزمون بر خط مالکیت فکری
۸ تیر ۱۳۹۹

آزمون بر خط مالکیت فکری

کانون پتنت ایران، در راستای اهداف خود برای آموزش و ترویج مفاهیم مالکیت فکری و به ویژه ثبت اختراع، در صدد برگزاری مجموعه‌ای از آزمون‌ها برای عموم مخاطبین علاقه‌مند است. در پی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، اولین دوره از این سری آزمون‌ها، در روز جمعه مورخ ۲۰ تیرماه سال جاری و از ساعت ۹ الی ۱۱ صبح برگزار می‌گردد.

انتشار تقویم آموزشی تابستان ۹۹ آکادمی کانون پتنت ایران
۱ تیر ۱۳۹۹

انتشار تقویم آموزشی تابستان ۹۹ آکادمی کانون پتنت ایران

آکادمی کانون پتنت ایران، در ادامه سیاست‌های خود مبنی بر آموزش مخاطب‌محور در حوزه «IP» و ارتقای سطح دانش مالکیت فکری در کشور، اقدام به انتشار تقویم آموزشی تابستان ۹۹ نموده است. این تقویم آموزشی، مجموعاً ۹ رویداد آنلاین را شامل شده و متقاضیان می‌توانند با حضور در این دوره‌ها، آگاهی و دانش خود در حوزه مالکیت فکری را افزایش دهند.

امکان شرکت به صورت آنلاین در کمپ مالکیت فکری تا تجاری‌سازی
۱۹ خرداد ۱۳۹۹

امکان شرکت به صورت آنلاین در کمپ مالکیت فکری تا تجاری‌سازی

در راستای اعلان‌ قبلی آکادمی کانون پتنت ایران، در خصوص برگزاری یک دوره سه‌روزه با عنوان «کمپ مالکیت فکری تا تجاری‌سازی (اختراعات)»، به منظور در نظر گرفته شدن مسائل بهداشتی و همچنین مراعات حال شرکت‌کنندگان، موارد ویژه‌ای در دستورالعمل برگزاری این دوره قرار گرفته است. یکی از موارد در نظر گرفته شده برای این کمپ سه‌روزه که از مورخ ۲۴ لغایت ۲۶ خردادماه سال جاری و با همکاری کانون پتنت ایران و صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار می‌گردد، امکان استفاده از آن به صورت آنلاین و غیرحضوری است.

تلاش تسلا برای تجاری‌سازی بین‌المللی نسل جدید سقف‌های خورشیدی
۴ تیر ۱۳۹۹

تلاش تسلا برای تجاری‌سازی بین‌المللی نسل جدید سقف‌های خورشیدی

تسلا آماده عرضه سقف‌های خورشیدی خود به بازارهای بین‌المللی است. این شرکت فناور که به دنبال فعالیت‌های تحقیق‌وتوسعه‌ای خود، به فناوری بسیار جذاب سقف‌های خورشیدی دست یافته، در راستای توسعه فعالیت‌های خود، اروپا را به‌عنوان یک بازار بالقوه و جذاب در نظر گرفته است. در همین راستا، با توجه به لزوم حفاظت حداکثری از این نوآوری ارزشمند، پتنت جدیدی را در دفتر ثبت اختراع اروپا به ثبت رسانیده است.

آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه
۲۷ خرداد ۱۳۹۹

آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه

محققین دانشگاه «Cornell»، روش جدیدی برای آماده‌سازی بستنی ابداع نموده‌اند که انقلاب بزرگی در این صنعت محسوب می‌شود. این فرآیند جدید، با استفاده از دی‌اکسید کربن تحت فشار، امکان تولید بستنی را در کمتر از چند ثانیه فراهم می‌نماید. به کمک این فناوری، امکان تولید و عرضه بستنی در محل فراهم شده و لزوم استفاده از زنجیره تأمینی شامل خنک‌کننده‌ها و یخچال‌ها و همچنین استفاده از مواد تثبیت‌کننده، به طور کامل رفع می‌شود.