۱۲ تیر ۱۳۹۷ پتنت واحد اروپایی راه حلی برای حفاظت از پتنت‌های گرنت شده در کشورهای مختلف اروپایی

امروزه یک مخترع می‌تواند برای ثبت اختراع خود در اروپا، از طریق سیستم‌های ملی کشورهای مختلف و یا سیستم پتنت EPO استفاده نماید. سیستم ثبت پتنت EPO، کمک نموده که ارزیابی درخواست‌ها به صورت متمرکز انجام گرفته و صرفه‌جویی در هزینه ارسال درخواست‌های موازی را به همراه خواهد داشت و در نهایت یک پتنت گرنت شده با کیفیت، حاصل خواهد شد. با این وجود، این پتنت‌های گرنت شده بایستی در کشورهای مختلف تأیید اعتبار شده و به صورت مستقل نگهداری شوند. این فرایند، به نسبت پیچیده بوده و با هزینه بالا همراه خواهد بود چراکه نیازمندی‌های اعتبارسنجی در کشورهای مختلف متفاوت بوده و می‌تواند منجر به تحمیل هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم به نسبت بالا، از جمله هزینه ترجمه، هزینه اعتبارسنجی و ... گردد. این هزینه‌های به نسبت قابل توجه، بستگی به تعداد کشورهای هدف برای حفاظت دارد.

 

 filereader.php?p1=main_eccbc87e4b5ce2fe2

 

برای رفع این چالش، برنامه‌ای تحت عنوان پتنت واحد (Unitary Patent) پیش‌بینی شده است که تنها با ارسال یک درخواست پتنت، می‌توان حفاظت کشورهای عضو اتحادیه اروپا را فراهم آورد. در این برنامه، تغییراتی در پذیرش درخواست‌ها برای تأیید گرنت وجود نداشته و مشابه با سیستم حال حاضر EPO خواهد بود و تنها پس از گرنت پتنت، متقاضی می‌تواند درخواست برای دریافت یک پتنت واحد ارائه نموده و در کشورهای عضو حفاظت را دریافت نماید.

پتنت واحد، قرار است با هدف تسهیل حفاظت از اختراعات در اروپا و با تصویب در تمامی کشورهای عضو، از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی به اجرا در آید. متقاضیانی که می‌خواهند از سیستم پتنت واحد، برای ثبت اختراعات خود استفاده نمایند، کافی است آن را به یکی از زبان‌های رسمی فرانسوی، انگلیسی و یا آلمانی ارائه داده و نیازی به ترجمه به زبان‌های دیگر نخواهد بود. این امکان، برای تمامی درخواست‌های پس از اول مارس سال ۲۰۰۷ میلادی قابل استفاده خواهد بود.

شایان ذکر است که سیستم پتنت واحد اروپایی، به معنای عدم امکان ثبت اختراع در یک کشور خاص اروپایی نیست و کماکان متقاضیان می‌توانند درخواست ثبت اختراع خود را به تعداد محدودی از کشورها نیز ارائه نمایند که البته هزینه و پیچیدگی ناشی از طی چندین فرآیند ثبت و ارزیابی درخواست و نیز ترجمه به زبان‌های مختلف، گریبان‌گیر آن‌ها خواهد شد. گفتنی است، سیستم پتنت واحد اروپایی علاوه بر تسهیل فرآیند ثبت اختراع برای صاحبان کسب‌وکار و نیز کاهش هزینه‌های ثبت و انتشار پتنت، می‌تواند یکپارچگی و هماهنگی بیشتری با سیستم‌های پتنت آمریکا و ژاپن نیز داشته باشد. از بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کشورهای اسپانیا، لهستان و کرواسی، هنوز موافقت‌نامه سیستم پتنت واحد را به امضاء نرسانیده‌اند و برای این کار، می‌بایست تغییراتی جزئی در قوانین این کشورها اعمال شود.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.