۳۰ تیر ۱۳۹۷ فناوری هوش مصنوعی؛ اصلی‌ترین اولویت «IP5»

در گردهمایی سالانه «IP5» که در چهاردهم ژوئن سال جاری میلادی در نیواورلئان آمریکا برگزار شد، هوش مصنوعی به عنوان یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های استراتژیک برای دفاتر پنج‌گانه ثبت اختراع مطرح گردید. در این همایش، دفاتر بزرگ ثبت اختراع جهان، شامل آمریکا «USPTO»، اروپا «EPO»، چین «SIPO»، کره جنوبی «KIPO» و ژاپن «JPO»، به بحث و تبادل نظر پیرامون اقدامات مشارکتی با هدف بهبود و هماهنگ‌سازی استانداردهای جهانی در زمینه ثبت و انتشار پتنت پرداختند. گفتنی است، بیش از ۸۰ درصد پرونده‌های ثبت اختراع در سرتاسر جهان، به این پنج دفتر ثبت اختراع که به «IP5» مشهور هستند، اختصاص دارد.

 

filereader.php?p1=main_cfcd208495d565ef6 

 

بنا بر گزارش «Boult Wade Tennat»، فناوری هوش مصنوعی «AI» به طور ویژه مورد توجه سران «IP5» در این اجلاس بوده است؛ به‌طوری که اثرات این فناوری، به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی استراتژی دفاتر پنج‌گانه ثبت اختراع مد نظر قرار می‌گیرد. علاوه بر این، در حالی که پیشرفت در بهره‌وری و کارایی سیستم پتنت در اقصی نقاط جهان همچنان ادامه دارد، استفاده از هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار بهبود کارایی، می‌تواند میزان رضایت متقاضیان و کاربران سیستم را افزایش دهد. برای مثال، طبقه‌بندی دانش پیشین، جستجو در آن و کاربرد ماشین‌های ترجمه، می‌تواند با کمک گرفتن از هوش مصنوعی، با دقت و اثربخشی بیشتری انجام گیرد.

لازم به ذکر است، طبقه‌بندی فناوری‌های نوظهور، آگاهی از تحولات آتی در مقیاس جهانی و رصد مستمر آن‌ها، هماهنگ‌سازی رویه‌ها و فرآیندهای مورد استفاده و به اشتراک‌گذاری آن‌ها با هدف دستیابی به یک رویکرد مشترک و نیز جستجوهای بین‌المللی ذیل معاهده «PCT»، از مهم‌ترین موارد مطرح در این همایش بوده است. همچنین، سران «IP5» بر سر اثرات متقابل پتنت‌ها و استانداردها به بحث و گفتگو پرداختند.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day