۱۱ مرداد ۱۳۹۷ درخواست غرامت ۱۶۷ میلیون دلاری «IBM» از یک شرکت تجارت الکترونیک

شرکت «IBM»، یک شرکت فعال در زمینه تجارت الکترونیک را متهم به نقض چهار پتنت نموده و تقاضای دریافت غرامت ۱۶۷ میلیون دلاری نموده است. گروپون «Groupon» متهم به استفاده غیرمجاز از فناوری پتنت شده متعلق به «IBM» است و برخلاف شرکت‌هایی نظیر گوگل و آمازون، حاضر به پرداخت حق امتیاز و دریافت مجوز بهره‌برداری از فناوری نشده است.

 

filereader.php?p1=main_e4da3b7fbbce2345d 

 

بنا بر گزارش «zdnet»، در دادنامه ارسالی به دادگاه، بر این نکته تأکید شده است که گروپون در اخذ مجوز بهره‌برداری از پتنت ناکام بوده و عملاً حقوق مالکیت فکری متعلق به «IBM» را نقض نموده است. علاوه بر این، «IBM» مدعی است که تجارت الکترونیک به‌عنوان حوزه فعالیت اصلی گروپون، مبتنی بر فناوری یاد شده توسعه یافته است. پتنت‌های مرتبط با این فناوری، از سوی بسیاری از شرکت‌ها، نظیر گوگل، آمازون و فیسبوک مورد استفاده قرار می‌گیرد که البته تمامی این شرکت‌ها اقدام به اخذ مجوز بهره‌برداری نموده‌اند و مبلغی بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون دلار بابت آن پرداخت می‌نمایند.

«جان دیسمارایس» وکیل حقوقی «IBM»، با اشاره به موافقت‌نامه‌های صدور مجوز اظهار داشت: «در حالی‌که اغلب شرکت‌های فناور، اقدام به اخذ مجوز پتنت نموده‌اند، گروپون از این کار اجتناب ورزیده و هم‌اکنون نیز حاضر به پذیرش مسئولیت اقدامات خود مبنی بر استفاده از این پتنت‌ها نیست.»

در مقابل، گروپون معتقد است که موارد ادعایی «IBM»، بخشی از پایه و اساس اینترنت در جهان امروز بوده و فعالیت‌های آن‌ها مصداق نقض پتنت نیست.  گفتنی است، گروپون در سال ۲۰۰۸ میلادی تأسیس شده است و موفق به توسعه کسب‌وکار خود در طی یک دهه اخیر شده است. این شرکت، در همین مدت کوتاه در چندین نوبت وارد مجادلات حقوقی پتنت شده است و دعوی حقوقی با «IBM» نیز از سال ۲۰۱۶ میلادی آغاز گردیده است.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.