۰۳ مرداد ۱۳۹۷ گزارش برگزاری کارگاه آموزشی مالکیت فکری در دانشگاه صنعتی شریف

به همت دفتر پتنت دانشگاه صنعتی شریف و همکاری کانون پتنت ایران، در مورخ ۲۵ تیرماه سال جاری، کارگاهی آموزشی با عنوان «مالکیت فکری»، با حضور بیش از ۳۰ نفر از اعضای هیئت‌علمی در محل این دانشگاه برگزار گردید.

در زمان شروع کارگاه، جناب آقای دکتر فرهمند مدیر فناوری دانشگاه، ضمن خوش‌آمد گویی به حضار، در خصوص اهمیت مالکیت فکری و پتنت اعلام نمودند که: «هدف از برگزاری این دوره، آشنایی اعضای هیئت‌علمی با اهمیت مفاهیم مالکیت فکری و ثبت پتنت است و انتظار می‌رود که با ارتقای سطح آگاهی در این مورد، فعالیت‌های فناورانه دانشگاه افزایش یافته و با افزایش دارایی‌های فکری دانشگاه، رتبه و جایگاه علمی دانشگاه و به‌تبع آن، درآمدهای ناشی از دارایی‌های فکری برای دانشگاه افزایش یابد». همچنین ایشان در خصوص رویکرد این مرکز نسبت به تمایل به محافظت از مالکیت‌های فکری مجموعه از طریق ثبت پتنت گفتند: «یکی از راه‎‌های کسب درآمد برای دانشگاه‌ها، فروش دارایی‌های فکری است که اولین قدم در این راه، ثبت این دارایی‌های فکری به‌عنوان پتنت و حفاظت قانونی از آن‌ها است که به این منظور، نیاز است که اساتید دانشگاه از طریق چنین دوره‌هایی، با مفاهیم مالکیت فکری و مراحل ثبت پتنت، آشنایی پیدا کنند.» 

 

filereader.php?p1=main_c4ca4238a0b923820

 

این کارگاه تئوری، با هدف آشنایی اعضای هیئت‌علمی با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بین‌المللی، تشویق محققین و مخترعین و ارتقای سطح علمی، با حضور اعضای هیئت‌علمی دانشگاه برگزار گردید. عناوین مطرح‌شده در این کارگاه، شامل آشنایی با مفهوم مالکیت فکری و پتنت، اجزای پتنت، شرایط احراز پتنت، اصول جستجوی پتنت و آشنایی با ابزار تحلیل پتنت بود.

برخی از نکات ویژه‌ای که در این کارگاه، توسط مدرس محترم آقای دکتر امیرحسین برنایی مطرح گردید، عبارت‌اند از:

  • آشنایی با مفهوم مالکیت فکری و راه‌های مختلف حفاظت از دارایی‌های معنوی؛
  • مفهوم پتنت و اهمیت آن برای جامعه؛
  • بررسی قوانین مربوط به پتنت در کشورهای مختلف؛
  • شرایط ماهوی پتنت؛
  • تحلیل پتنت و ابزار جستجوی پتنت.

ازجمله نکات مطرح شده در این کارگاه، معرفی خدمات کانون پتنت ایران به حضار بود که از آن جمله، می‌توان به حمایت از ثبت اختراع در کشور آمریکا و ثبت در سیستم PCT و همچنین خدمات مربوط به تحلیل پتنت اشاره نمود.

در انتهای کارگاه، میزان علاقه‌مندی شرکت‌کنندگان نسبت به مبحث ثبت اختراعات و دستاوردهای علمی خود، مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعه نظرات اخذشده، حاکی از این بود که مطالب بیان‌شده در کارگاه، جهت افزایش اطلاع اساتید در جهت ثبت پتنت سودمند بوده است و همچنین ایشان نسبت به برگزاری دوره تکمیلی دیگری نیز ابراز تمایل نمودند.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.