۱۶ مرداد ۱۳۹۷ سهم کم زنان رنگین‌پوست در ثبت و انتشار پتنت

بر اساس مطالعه جدیدی که در زمینه مشارکت زنان در فعالیت‌های ثبت اختراع انجام گرفته است، زنان رنگین‌پوست به‌ویژه سیاه‌پوستان و اسپانیایی تبارها (آمریکای لاتین)، در مقایسه با مردان و زنان سفیدپوست، کمتر از حقوق مالکیت فکری مرتبط با سیستم پتنت آمریکا استفاده می‌نمایند. مضاف بر این‌که، این امر با وجود رشد کسب‌وکارهای جدید زنانه در طی دو دهه اخیر ادامه داشته است.

 

 filereader.php?p1=main_eccbc87e4b5ce2fe2

 

بنا بر گزارش بلومبرگ، مؤسسه تحقیقاتی «Women’s Policy» در گزارش اخیر خود آورده است: «داده‌های آماری نشان می‌دهد که زنان رنگین‌پوست، تمایلی به استفاده از سیستم مالکیت فکری ندارند. علاوه بر این، در سال ۲۰۱۵ میلادی، کمتر از ۱۹ درصد از پتنت‌های انتشاریافته از سوی دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا دارای مخترع زن بوده است.»

نتایج تحقیق، حاکی از این است که زنان با این‌که در زمینه ثبت و حفاظت از دارایی‌های فکری در مقایسه با مردان مشارکت کمتری می‌نمایند، با این حال، کسب‌وکارهای زنانه به‌صورت فعالانه در نوآوری و کارآفرینی مشارکت داشته و نرخ رشد آن‌ها بسیار بیشتر از کسب‌وکارهای متعلق به مردان است. امروزه زنان رنگین‌پوست، سهم بزرگی در تسریع فعالیت‌های کارآفرینانه دارند و شرکت‌های متعلق به زنان در بازه زمانی ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۵ میلادی، از ۸۴۷ هزار به ۱.۱ میلیون افزایش یافته است. با وجود افزایش سهم زنان در فعالیت‌های کارآفرینانه، در حوزه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات «STEM»، همچنان نقش زنان در اقلیت قرار داشته و همین عامل به لحاظ تاریخی به‌عنوان عامل اصلی شکاف در تعداد پتنت‌های انتشاریافته خودنمایی می‌نماید.

«جین کورتیس» مدیر پروژه «کاردوزو/گوگل» در خصوص تنوع‌بخشی پتنت که با حمایت شرکت آلفابت (شرکت مادر گوگل) انجام می‌گیرد، اظهار می‌دارد: «شکاف‌های شناسایی‌شده در زمینه ثبت اختراعات، برای زنان آفریقایی و اسپانیایی‌تبار بسیار عمیق‌تر است». گفتنی است، این پروژه با هدف افزایش تعداد پتنت‌های انتشاریافته از سوی زنان و اقلیت‌ها در حال انجام است.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day