۰۵ شهریور ۱۳۹۷ تشدید فعالیت‌های ثبت اختراع در زمینه بیماری دیابت

درمان دیابت، از زمانی که در سال ۱۹۶۷ میلادی، «ماری فورچون» به دلیل عدم وجود راهکاری اطمینان‌بخش برای رصد میزان قند خون، در بیمارستان بستری شد، همواره مورد توجه محققین بوده است. امروزه انفجار فناوری و نوآوری، به کمک بیماران دیابتی آمده است، به‌طوری که دیگر نیاز به تجربه دردناک گرفتن خون از نوک انگشتان با سنسورهای زیرپوستی اندازه‌گیری قند خون، از بین رفته است و با استفاده از گوشی‌های هوشمند تلفن همراه، می‌توان نسبت به بالا رفتن قند خون به کاربران هشدار داد.

 

 filereader.php?p1=main_c81e728d9d4c2f636

 

بنا بر گزارش «Big Law Business» و به نقل از بلومبرگ، ترکیب فناوری‌های تشخیص بیماری دیابت با گوشی‌های هوشمند تلفن همراه، مجموعه‌ای عظیم از پرونده‌های ثبت اختراع را به‌ویژه در شرکت‌های مستقر در دره سیلیکون، به ارمغان آورده است. طبق تحقیق انجام گرفته توسط شرکت تحقیقاتی «Patinformatics»، در یک دهه گذشته، تعداد پرونده‌های درخواست ثبت پتنت مرتبط با کنترل سطح گلوکز خون، روندی کاملاً صعودی داشته است و از سال ۲۰۱۵ میلادی به این‌سو، جهشی چشمگیر در آن مشاهده می‌شود. «تونی تریپ»، مدیرعامل شرکت «Dublin» می‌گوید که تنها در یک سال گذشته، بیش از ۸۸۰ درخواست ثبت پتنت در این زمینه به ثبت رسیده است. از مهم‌ترین دارندگان پتنت‌های یادشده، می‌توان به آبوت «Abott Laboratories»، هلدینگ راش «Roche Holding AG»، دکس‌کام «DexCom Inc» و مدترونیک «Medtronic Plc» اشاره نمود.

به نظر می‌رسد که فرصت‌های موجود در بازار، توجه بازیگران را به خود جلب نموده و رقابت شدیدی برای تولید محصولات پیشرفته شکل گرفته است. این رونق، از عوامل متعددی نشأت گرفته است که شاید مهم‌ترین آن‌ها، روند افزایشی تعداد مبتلایان به این بیماری است. مرکز کنترل بیماری آمریکا، برآورد نموده است که در حال حاضر، بیش از ۱۰۰ میلیون آمریکایی، با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. علاوه بر این، پوشش‌های بیمه‌ای برای دستگاه‌های جدید، به‌شدت افزایش یافته و همکاری بین شرکت‌های فناور و نهادهای بهداشتی نیز به تشدید رقابت‌ها کمک نموده است.

گفتنی است، نیاز به فناوری‌های جدید و دستگاه‌های مدرن تشخیص میزان قند خون، محدود به آمریکا نبوده و به گفته تحلیلگران بلومبرگ، چین دارای بیشترین بیماران دیابتی در جهان است که می‌تواند یک بازار نوظهور و بسیار ارزشمند به شمار رود. «Desormeaux» از شرکت‌های فعال در این زمینه، در حال طرح‌ریزی بازار رصد و کنترل مداوم قند خون، برای دسترسی به یک بازار ۲ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۶ میلادی است. حجم بازار فوق، در سال ۲۰۱۷، برابر با ۶۷۰ میلیون دلار بوده است.

پربازدید‌ترین‌ها

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.