«علی‌بابا» در صدر رده‌بندی پتنت‌های ثبت‌شده در حوزه فناوری بلاک‌چین
۰۲ مهر ۱۳۹۷ «علی‌بابا» در صدر رده‌بندی پتنت‌های ثبت‌شده در حوزه فناوری بلاک‌چین

فناوری بلاک‌چین، یکی از فناوری‌های نوظهور است که در طی چند سال اخیر، به‌شدت مورد توجه شرکت‌های فناور پیشرو قرار گرفته و هر روزه، می‌توان خبری جدید، پیرامون توسعه یک کاربرد جدید برای آن شنید. با توجه به رقابت شدید شرکت‌های مختلف برای توسعه هر چه بیشتر این فناوری در حوزه‌های مختلف، روند ثبت پتنت در این حوزه نیز با آهنگی چشمگیر رو به افزایش است. «IPRDaily»، به عنوان یکی از شرکت‌های فعال در حوزه خدمات مالکیت فکری و اکوسیستم مالکیت فکری بین‌المللی، اقدام به انتشار گزارشی از برترین شرکت‌های فعال در حوزه فناوری بلاک‌چین نموده است.

در این گزارش که رتبه‌بندی شرکت‌ها بر مبنای تعداد پتنت‌های به ثبت رسیده انجام گرفته است، شرکت‌های چینی و آمریکایی، در صدر فهرست قرار گرفته‌اند. «علی‌بابا» همراه با شرکت‌های وابسته خود، در مجموع موفق به ثبت ۹۰ پتنت در این زمینه شده‌اند که همین عامل، موجب شده است تا در صدر جدول شرکت‌های فعال در حوزه بلاک‌چین قرار گیرد. پس از این شرکت بزرگ چینی، «IBM» با ثبت ۸۹ پتنت، در جایگاه دوم قرار گرفته است و جایگاه سوم نیز، با ۸۰ پتنت ثبت‌شده، به غول پرداخت‌های الکترونیک، یعنی «MasterCard»، اختصاص یافته است.

در ادامه لیست مذکور، بانک آمریکایی «BAC» و بانک چینی «PBoC» جای دارند که به ترتیب، موفق به ثبت با ۵۳ و ۴۴ پتنت شده‌اند. لازم به ذکر است که «PBoC»، یکی از اولین بانک‌های جهان به حساب می‌آید که به‌طور خاص در زمینه ارز مجازی فعالیت می‌نماید. این بانک، در یک سال گذشته، اقدام به سرمایه‌گذاری وسیعی در حوزه مبادلات دیجیتال نموده و بیش از ۴۰ پتنت در این زمینه به ثبت رسانیده است.

گفتنی است، این فهرست شامل برخی دیگر از شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه‌های مالی و فناوری است که هر یک از آن‌ها، حداقل ۲۰ پتنت در حوزه فناوری بلاک‌چین به ثبت رسانیده‌اند. گوگل، سونی، اینتل و تنست گروپ، برخی از مشهورترین شرکت‌های حاضر در این فهرست به‌حساب می‌آیند. از منظر فعالیت‌های ملی در حوزه فناوری بلاک‌چین نیز، می‌توان کشورهای آمریکا، چین، ژاپن و کره جنوبی را از فعال‌ترین کشورها در این حوزه به‌حساب آورد.

پربازدید‌ترین‌ها

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.