گزارش برگزاری کارگاه توانمندسازی داوران ثبت اختراع داخلی در دانشگاه صنعتی شریف
۲۶ شهریور ۱۳۹۷ گزارش برگزاری کارگاه توانمندسازی داوران ثبت اختراع داخلی در دانشگاه صنعتی شریف

به همت دفتر پتنت دانشگاه صنعتی شریف و همکاری کانون پتنت ایران، در روزهای ۱۶، ۱۷، ۲۳ و ۲۴ مرداد ‌ماه سال جاری، کارگاهی آموزشی با عنوان «توانمندسازی داوران ثبت اختراع داخلی» و با حضور جمعی از کارشناسان و دانشجویان، در محل دانشگاه صنعتی شریف برگزار گردید.

در زمان شروع کارگاه، جناب آقای دکتر «فرهمند»، مدیر دفتر فناوری دانشگاه، ضمن خوش آمدگویی به حضار، در خصوص اهمیت مالکیت فکری و پتنت، اعلام نمودند که: «هدف از برگزاری این دوره، فراگرفتن مفاهیم پایه و کاربردی مالکیت فکری و بالا رفتن سطح تسلط و مهارت کارشناسان دفتر پتنت، در راستای بهبود فرآیند کارشناسی اختراع‌های داخلی است. انتظار می‌رود که با ارتقای سطح آگاهی در این مورد، روند داوری ثبت اختراع بهبود یافته و مراحل کارشناسی و داوری اختراعات داخلی ارجاع شده به دانشگاه، با استاندارد بالاتری دنبال گردد».

عناوین مطرح شده در روز اول این کارگاه، شامل آشنایی با مفهوم مالکیت فکری و پتنت، اجزای پتنت و شرایط احراز پتنت بود. در روز دوم نیز، کارگاهی تئوری، با عناوینی شامل اصول جستجوی پتنت و آشنایی با ابزار تحلیل پتنت، برگزار گردید. در روز سوم کارگاه، به آشنایی با مفاهیم اولیه ادعا،  آشنایی با انواع دعاوی و نحوه تشخیص گستره حفاظتی اختراع و همچنین، آشنایی با نحوه تفسیر دعاوی، پرداخته شد. نهایتاً، روز چهارم، به مطالعه پیش‌نیازهای راه‌اندازی سیستم بررسی، فرم‌ها و دستورالعمل‌ها، مهارت در جستجو، نگارش گزارش، داوری و بررسی موردی در «USPTO» گذشت.

برخی از نکات ویژه‌ای که در این کارگاه توسط مدرسین محترم، آقای دکتر «امیرحسین برنایی» و آقای دکتر «مهرداد خانلرخانی»  مطرح گردید، عبارتند از:

  • آشنایی با مفهوم مالکیت فکری و راه‌های مختلف حفاظت از دارایی‌های معنوی؛
  • مفهوم پتنت و اهمیت آن برای جامعه؛
  • بررسی قوانین مربوط به پتنت در کشورهای مختلف؛
  • شرایط ماهوی پتنت؛
  • تحلیل پتنت و ابزار جستجوی پتنت؛
  • مهارت در جستجو به منظور شناخت ابزار‌ها و یافتن ترفندهایی برای پیدا کردن کارهای مشابه، به صورت دقیق و سریع؛
  • گام‌های اساسی داوری؛
  • بررسی اختراعات بر اساس موضوعات فنی؛
  • ساختار ادعا؛
  • دعاوی مربوطه؛
  • تفسیر دعاوی؛
  • ...

ازجمله نکات مطرح در کارگاه، معرفی خدمات کانون پتنت ایران به حضار بود که از آن جمله، می‌توان به حمایت از ثبت اختراع در کشور آمریکا و ثبت در سیستم PCT و همچنین خدمات مربوط به تحلیل پتنت اشاره نمود.

میزان علاقه‌مندی شرکت‌کنندگان در کارگاه، نسبت به مبحث ثبت اختراعات و دستاوردهای علمی خود، در انتهای کارگاه مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعه نظرات اخذشده، حاکی از این بود که مطالب بیان‌شده در کارگاه، جهت افزایش توانمندی کارشناسان دفتر سودمند بوده است.

 

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.