استفاده از چاپ سه‌بعدی برای توسعه فناوری ساخت موتور موشک‌های ماهواره‌ای
۲۲ مهر ۱۳۹۷ استفاده از چاپ سه‌بعدی برای توسعه فناوری ساخت موتور موشک‌های ماهواره‌ای

یک استارت‌آپ آمریکایی، موفق به توسعه فناوری جدید موتور موشک شده است. شرکت استارت‌آپی وکتور «Vector»، این فناوری کلیدی را تحت عنوان «موتور موشک پروپیلن اکسیژن مایع»، در دفتر ثبت پتنت و علائم تجاری آمریکا «USPTO» به ثبت رسانیده است که در تاریخ ۱۱ سپتامبر سال جاری میلادی، با شماره «۱۰۰۷۲۶۱۲»، به زمره پتنت‌های گرنت شده، پیوسته است.

پتنت مذکور، به تشریح فرآیند ساخت انژکتور موشک با استفاده از پرینت سه‌بعدی فلزات و بهینه‌سازی استفاده از پروپیلن می‌پردازد که می‌تواند سیستمی ایده‌آل، برای ساخت موشک‌های کوچک و ارسال ماهواره‌های مبتنی بر آن‌ها به فضا محسوب شود. استفاده از اکسیژن مایع همراه با پروپیلن به‌عنوان یک گاز هیدروکربن، ترکیبی ایده‌آل برای افزایش کارایی احتراق و تراکم انرژی است که با توجه به قابلیت ذخیره‌سازی گاز پروپیلن در مخازن مخصوص (در دمای پایین و تحت فشار)، اتصال مستقیم به موتور و عدم نیاز به پمپ‌های سوختی که در نمونه‌های فعلی موتورهای موشک وجود دارد، دارای مزایای قابل ذکر است. علاوه بر این، استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی، به تیم تحقیق اجازه داده است تا فرآیند طراحی و ساخت موتور موشک را که بسیار پرهزینه است، به انجام برسانند. «بسنارد»، مدیر ارشد فناوری وکتور، در این زمینه اظهار می‌دارد: «استفاده از چاپ سه‌بعدی فلزی که آن را فرمی از ساخت افزودنی می‌دانند، طراحان موتور را قادر می‌سازد تا ویژگی‌های پیچیده‌ای نظیر انحناها و سوراخ‌های خمیده که متشکل از چندین قسمت هستند را به‌سادگی طراحی و تولید نمایند».

گفتنی است، مدل کسب‌وکار شرکت وکتور، بر پایه ارائه خدمات به بازار در حال رشد نانو ماهواره‌های کوچک است که در حدود 3 میلیون دلار هزینه در بر دارند. این هزینه، می‌تواند بخشی کوچک از هزینه‌های یک موشک کامل در ابعاد و اندازه‌های واقعی آن محسوب می‌شود.