راه‌اندازی پایگاه اطلاعات پتنت‌های دارویی از سوی وایپو
۲۶ مهر ۱۳۹۷ راه‌اندازی پایگاه اطلاعات پتنت‌های دارویی از سوی وایپو

سازمان جهانی مالکیت فکری «WIPO»، با همکاری فدراسیون بین‌المللی تولیدکنندگان و انجمن‌های داروسازی «IFPMA»، اقدام به راه‌اندازی یک پلتفرم جدید برای دسترسی به اطلاعات پتنت‌های دارویی نموده‌اند. پلتفرم «Pat Informed»، یک منبع منحصربه‌فرد از اطلاعات مرتبط با پتنت‌های دارویی است که از طریق یک پایگاه داده با دسترسی آزاد و رایگان، در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت و سازمان‌های تأمین‌کننده دارویی می‌توانند با استفاده از این ابزار آنلاین، وضعیت ثبت اختراعات دارویی در سطح جهان را بهتر درک نمایند. تاکنون، اطلاعات مرتبط با بیش از ۱۴۰۰۰ پتنت، ۶۰۰ پتنت فامیلی و ۱۶۹ «INN» (یک نام منحصربه‌فرد و جهانی که برای شناسایی مواد دارویی بکار می‌رود)، در این پایگاه داده قرار گرفته است.

میزبانی این پایگاه داده و تأمین منابع اطلاعاتی برای توسعه آن، بر عهده وایپو بوده و «IFPMA» نیز با همکاری ۲۰ شرکت پیشرو تحقیقاتی در حوزه دارو، اتخاذ یک رویکرد هماهنگ و یکپارچه در این زمینه را تضمین خواهد کرد. «فرانسیس گری»، مدیر ارشد وایپو، در این زمینه می‌افزاید: «وایپو متعهد به افزایش شفافیت سیستم پتنت و اطمینان از کارکرد آن در راستای منافع عمومی است. پلتفرم راه‌اندازی شده، با تمرکز بر دسترسی به اطلاعات پتنت‌های کلیدی، تهیه و تأمین داروهای مهم را تسهیل نموده و از این طریق، می‌تواند بر نرخ سلامت در سرتاسر جهان اثرگذار باشد. مشارکت با صنعت داروسازی، یک امر حیاتی برای موفقیت در زمینه سلامت عمومی است که با به اشتراک‌گذاری تخصص وسیع وایپو در زمینه ایجاد و بسط اطلاعات پتنت قابل‌دسترس و همکاری بیشتر با صنایع داروسازی برای اطمینان از موفقیت این ابتکار عمل، دور از دسترس نخواهد بود.»

گفتنی است، در حال حاضر اطلاعات مرتبط با پرونده‌های پتنت، به‌ویژه آن‌هایی که مستقیماً با داروهای موجود در بازار پیوند دارند، محدود هستند. از مهم‌ترین مراجعی که می‌توان در این زمینه به آن‌ها اشاره نمود، کتاب نارنجی آمریکا و نیز برخی پایگاه‌های داده خصوصی است که اقدام جدید وایپو می‌تواند این شکاف اطلاعاتی را پر نماید.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day