افزایش ۴۳ درصدی پتنت‌های حوزه انرژی‌های پاک در سال ۲۰۱۷ میلادی
۲۸ مهر ۱۳۹۷ افزایش ۴۳ درصدی پتنت‌های حوزه انرژی‌های پاک در سال ۲۰۱۷ میلادی

بر اساس آمارهای ارائه شده، در سال ۲۰۱۷ میلادی، بیش از ۱۴۸۰۰ پتنت در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر به ثبت رسیده است که در مقایسه با ۱۰۵۰۰ پتنت ثبت‌شده در سال قبل از آن، رشدی ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد. در تحقیقی که از سوی مؤسسه حقوقی «EMW» انجام گرفته است، داده‌های ثبت اختراع، بیانگر این حقیقت هستند که طی پنج سال گذشته، تعداد پتنت‌های به ثبت رسیده در زمینه انرژی‌های خورشیدی، باد، سوخت‌های زیستی، انرژی آبی و انرژی‌های مبتنی بر گرمایش زمین، به بیش از دو برابر رسیده است. لازم به ذکر است که تعداد پتنت‌های مذکور، در سال ۲۰۱۳ میلادی در حدود ۷۷۰۰ پتنت بوده است.

علاوه بر رشد قابل‌توجه پتنت‌های مرتبط با انرژی‌های پاک، نکته جالب دیگر، به سهم چشمگیر انرژی خورشیدی باز می‌گردد. تقریباً نیمی از کل ثبت اختراعات انرژی سبز در سال گذشته (۵۶ درصد)، متعلق به انرژی خورشیدی بوده است. به گزارش «Power Engineering International»، محصولات و فناوری‌های انرژی پاک، به‌طور فزاینده‌ای از طریق سیستم پتنت محافظت می‌شوند که عمده دلیل آن، کاهش هزینه‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش عوامل انگیزشی شرکت‌های فناور، برای سرمایه‌گذاری بیشتر در فعالیت‌های تحقیق و توسعه است. «جیمز گری»، مدیر اجرایی «EMW»، با تأکید بر سودآوری بسیار زیاد انرژی سبز اظهار داشت: «سودآوری قابل‌توجه انرژی سبز، باعث شده است تا شرکت‌های بسیاری، با هدف حفاظت از ابزارهای نوآورانه خود، اقدام به توسعه فناوری و سپس، ثبت آن در سیستم پتنت نمایند.»

گفتنی است، شرکت‌های چینی با ۱۱۳۰۰ پتنت، سهمی ۷۶ درصدی در پتنت‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر داشته و در صدر فهرست کشورهای فعال در این زمینه قرار گرفته‌اند. در حال حاضر، چین بزرگ‌ترین تولیدکننده پنل‌های خورشیدی به شمار می‌رود و در سال ۲۰۱۷ میلادی، بیش از ۴۴ میلیارد دلار، در پروژه‌های توسعه انرژی پاک سرمایه‌گذاری نموده است. پس از چین، آمریکا با ۱۵۰۰ پتنت (۱۰ درصد)، در رده دوم قرار گرفته و کشورهای استرالیا، هند، کانادا، روسیه، انگلیس، کره جنوبی، مالزی و فیلیپین، در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day