تکامل پروتزهای مصنوعی؛ راه حلی برای رفع محدودیت‌های حرکتی بیماران نقص عضو
۲۹ مهر ۱۳۹۷ تکامل پروتزهای مصنوعی؛ راه حلی برای رفع محدودیت‌های حرکتی بیماران نقص عضو

یک شرکت فناور مستقر در کلرادو آمریکا، برای نخستین بار موفق به ثبت پتنتی خاص شده است که هدف از آن، راحتی و کنترل بهتر پروتز، در افراد دارای نقص عضو است. شرکت کوآروم «Quorum» که در دو دهه اخیر، در زمینه طراحی و تولید انواع پروتزهای مصنوعی برای افراد دارای نقص عضو فعالیت می‌نماید، ۲ ماه پیش، موفق به ثبت اولین درخواست پتنت خود شده است.

نوآوری جالب‌توجه این شرکت در طراحی جدید و استفاده از سیلیکون به‌عنوان یک رابط بین پوست و سطح پروتز، موجب می‌شود تا استفاده از اندام‌های مصنوعی از سوی کاربر، با سادگی و به دور از هرگونه درد و سختی همراه شود. «جو جانسون»، مالک کوآروم که خود نیز یک فرد دارای نقص عضو محسوب می‌شود، با تأکید بر مزایای فوق‌العاده اختراع جدید این شرکت که «Quatro Compression Socket» نام دارد، اظهار داشت: «طراحی جدید، به کاربران امکان می‌دهد، تا با محدودیت کمتری به فعالیت‌های خود ادامه دهند. فناوری مورد استفاده تا پیش از این، موجب می‌شد تا به‌کارگیری پروتزهای مصنوعی از سوی افراد، بسیار دردناک باشد. نکته جالب‌توجه، واکنش مشتریان قدیمی ماست که پروتزهای معمولی را برای سالیان متمادی استفاده می‌کردند و با استفاده از فناوری جدید، شگفت‌زده خواهند شد. آن‌ها از پروتزهای جدید استفاده نموده و تغییر را احساس خواهند کرد.»

گفتنی است، جانسون هنگامی که ۱۲ ساله بود، پای خود را در سانحه تصادف با موتورسیکلت از دست داد. وی در سال‌های بعد، همواره به فکر راهی برای کمک به افرادی همانند خودش بود، تا این‌که در سال ۱۹۹۸ میلادی، کوآروم را تأسیس نمود. اختراع پتنت شده وی، دستاورد یک ایده ۲۰ ساله، مبنی بر کمک به بیماران نقص عضو است که هم‌اکنون، جامه واقعیت پوشیده است.