دفتر ثبت پتنت و علائم تجاری آمریکا «USPTO»، با همکاری مدیا لب «MIT Media Lab»، سیسکو و گوگل، نوعی پلتفرم آرشیو اطلاعات به نام آرشیو دانش پیشین «Prior Art Archive» توسعه داده است که به نوآوران، کارآفرینان و ارزیابان پتنت، در جستجو و بررسی اطلاعات مرتبط با درخواستهای ثبت اختراع، کمک مینماید. این پلتفرم که با هدف بهبود قابلیتهای جستجوی دانش پیشین توسعه یافته است، دارای دسترسی آزاد و رایگان بوده و عموم علاقهمندان، میتوانند از آن بهراحتی استفاده نمایند.
بنا بر گزارش «GCN»، یکی از زیرساختهای ضروری برای بسط نوآوری، سیستم پتنت است که میتواند مزایای فراوانی، از جمله افزایش انگیزه در مخترعین و نوآوران و نیز انتشار اطلاعات و یافتههای علمی از طریق افشای عمومی اطلاعات پتنت را به همراه داشته باشد. با این حال، فرایند ثبت اختراع، تا حد زیادی وابسته به دانش پیشین است. مجموعه اطلاعات مرتبط با دانش پیشین، میتواند به متقاضیان ثبت پتنت کمک نموده، تا دامنه ادعاهای خود را مبتنی بر تجربیات و کارهای گذشته محدود نمایند. علاوه بر این، ارزیابان سیستم پتنت نیز برای بررسی درخواستهای دریافتی، نیازمند مجموعهای منسجم از دانش پیشین هستند. تمامی این موارد، نشان میدهد که وجود یک سیستم منسجم، برای دسترسی به دانش پیشین، تا چه حد برای نوآوری و بهبود کارکردهای سیستم پتنت ضروری است.
گفتنی است، ایده یک ابزار کارآ برای جستجوی دانش پیشین، با اقدام سیسکو در اسکن بیش از ۱۶۵ هزار سند کاغذی قدیمی و بهکارگیری نرمافزار شناسایی کاراکتری نوری، آغاز شد. در ادامه، مدیا لب با مشارکت در بهینهسازی معماری پلتفرم و افزودن برخی ویژگیهای پیشرفته جستجو، به توسعه این پایگاه داده کمک نمود. با توجه به کاربردهای گسترده این پلتفرم برای ارزیابان سیستم پتنت، بخش ویژهای با همکاری «USPTO» به آن افزوده شده است. همچنین، پیش از راهاندازی «Prior Art Archive» در تاریخ ۳ اکتبر، گوگل به منظور تسهیل در دسترسی ارزیابان، اقدام به طبقهبندی هوشمند اطلاعات نمود.
لازم به ذکر است که شرکتهای «AT&T»، آمازون، فیسبوک، اینتل و مایکروسافت نیز متعهد به کمک به پربارتر شدن اطلاعات مندرج در این پلتفرم شدهاند.