جنگ حقوقی بر سر پتنت فراوری گیاه استویا به عنوان شیرین‌کننده بدون کالری
۰۳ آبان ۱۳۹۷ جنگ حقوقی بر سر پتنت فراوری گیاه استویا به عنوان شیرین‌کننده بدون کالری

شرکت آمریکایی «PureCircle» که از تأمین‌کنندگان گیاه استویا «Stevia» به شمار می‌رود، رقیب خود را به نقض پتنت متهم نموده است. در دادخواست حقوقی این شرکت که در تاریخ ۱۷ سپتامبر سال جاری میلادی، در دادگاه منطقه‌ای کالیفرنیا به ثبت رسیده است، بابت زیان‌های ناشی از این نقض پتنت، بر لزوم دریافت غرامت از شرکت سوئیژن «SweeGen»، تأکید شده است. گفتنی است، استویا نوعی گیاه بومی آمریکای جنوبی است که از برگ آن به‌عنوان شیرین‌کننده بدون کالری استفاده می‌شود و پتنت مذکور، مرتبط با نوعی گلیکواسید داخل برگ‌های استویا بوده (Reb M) که بسیار شبیه به شکر است.

بنا بر گزارش «Food Business Review»، سوئیژن دارای ۱۳ پتنت گرنت شده و بیش از ۱۳۰ پرونده پتنت مرتبط با شیرین‌کننده استویا در سرتاسر جهان است که حداقل هفت روش جدید برای تولید «Reb M» را شامل می‌شود. این شرکت، بر محافظت از دارایی‌های فکری خود تأکید فراوانی دارد؛ بنا به گفته بخش مالکیت فکری این شرکت، سوئیژن در راستای منافع مصرف‌کنندگان خود در سطح جهان، عمیق‌ترین تعهد را برای مالکیت‌های فکری نوآورانه خود قائل است. لازم به ذکر است که  «PureCircle» نیز دارای ۷۷ پتنت ثبت شده در «USPTO» بوده و پتنت مورد ادعای این شرکت، «US» پتنتی با شماره «۹۲۴۳۲۷۳» بوده که این فناوری منحصربه‌فرد، موجب می‌شود تا استفاده از «Reb M» در محصولات لبنی، نوشیدنی‌ها و سایر مواد غذایی، کاملاً مقرون‌به‌صرفه گردد.

لازم به ذکر است، با توجه به شکایت به ثبت رسیده، «PureCircle USA» و شرکت‌های تابعه «PureCircle Ltd» و «PureCircle Sdn Bhd» (مستقر در مالزی)، به‌عنوان شاکیان این پرونده حقوقی و سوئیژن به همراه «Phyto Tech Corp» نیز به‌عنوان متهمان پرونده می‌باشند.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day