به همت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همکاری کانون پتنت ایران، در مورخ ۱۸ و ۱۹ مهر ماه سال جاری، کارگاهی آموزشی با عنوان «مالکیت فکری با تأکید بر اختراعات حوزه سلامت»، با حضور اعضای هیئتعلمی, کارشناسان و دانشجویان دانشگاه، در محل سالن کنفرانس دانشکده داروسازی برگزار گردید.
در زمان شروع کارگاه، جناب آقای دکتر مقیمی، مدیر محترم واحد فناوری دانشگاه، ضمن خوشآمدگویی به حضار، در خصوص اهمیت مالکیت فکری و پتنت اعلام نمودند که: «داشتن یک استراتژی مشخص برای حفاظت از داراییهای فکری کلیدی و مدیریت مؤثر فناوریهای موجود در مجموعه، موجب میشود تا با کمترین هزینه، بیشترین چتر حفاظتی از داراییهای فکری را به خود اختصاص دهیم.»
این کارگاه دو روزه که در قالب تئوری/ عملی برنامهریزی شده بود، با هدف آشنایی اعضای هیئتعلمی و دانشجویان، با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بینالمللی، تشویق محققین و مخترعین و ارتقای سطح علمی آنان برگزار گردید. عناوین مطرح شده در روز اول این کارگاه، شامل اصول و مبانی مالکیت فکری، شرایط ثبت اختراع و قوانین ملی و بینالمللی، اصول پتنتخوانی و مقدمهای بر موتورهای جستجو بود. در روز دوم نیز، کارگاه با عناوینی شامل آشنایی با موتورهای جستجو، ساختار متن اختراعات و نحوه تنظیم آن و همچنین، روند ثبت اختراعات خارجی و جستجوی اختراعات ایرانی، دنبال شد.
برخی از نکات ویژهای که در این کارگاه، توسط مدرس محترم، خانم مهندس امین لو مطرح گردید، عبارتند از:
- اهمیت ثبت اختراع؛
- اهمیت موتورهای جستجو؛
- معرفی خدمات کانون پتنت ایران به حضار، که از آن جمله میتوان به مواردی نظیر حمایت مادی و معنوی کانون پتنت، اشاره نمود.
میزان علاقهمندی شرکتکنندگان در کارگاه، نسبت به مبحث ثبت اختراعات و دستاوردهای علمی خود، در انتهای کارگاه مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعه نظرات اخذ شده، حاکی از این بود که ۱۰۰ درصد شرکت کنندگان، هم از محتوای علمی برنامه و هم از ارائه مطالب توسط سخنرانان رضایت کامل داشتند.