گزارش برگزاری کارگاه آموزشی مالکیت فکری و ثبت اختراع خارجی در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
۲۹ مهر ۱۳۹۷ گزارش برگزاری کارگاه آموزشی مالکیت فکری و ثبت اختراع خارجی در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

به همت پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و همکاری کانون پتنت ایران، در مورخ ۲۳ و ۲۴ مهر‌ماه سال جاری، کارگاهی آموزشی با عنوان «مالکیت فکری (پیشرفته) و ثبت اختراع خارجی» و با حضور بیش از ۴۰ نفر از اعضای هیئت‌علمی، کارشناسان و دانشجویان، در محل سالن همایش مشاهیر پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برگزار گردید.

در زمان شروع کارگاه، جناب آقای دکتر ثابت، معاون فناوری پژوهشگاه، ضمن خوش آمدگویی به حضار، در خصوص اهمیت مالکیت فکری و پتنت اعلام نمودند که: «در دنیای امروز، ثبت اختراعات در حوزه‌های مختلف مهندسی و فناوری، یکی از شاخصه‌های مهم تولید علم و ارزیابی دانشگاه‌ها و مؤسسات برتر جهان محسوب می‌شود. در این راستا، دانشگاه‌های برتر دنیا، از این امکانات به منظور ایجاد اشتغال و درآمدزایی و همکاری با شرکت‌های برتر، استفاده می‌نمایند. ما برای ایجاد تعامل بهتر با دنیای خارج، انتقال تکنولوژی و حفظ دستاوردهای علمی و فناورانه خود، نیاز به سیستمی منسجم برای حفظ و نگهداری داده‌ها و ارائه آن به مراکز قانونی بین المللی داریم. در همین راستا، کانون پتنت ایران و معاونت علمی ریاست جمهوری، به عنوان متولی حفظ دستاوردهای علمی و فناورانه ایران و ارائه آن‌ها به مراکز قانونی خارجی، مانند اداره مالکیت فکری آمریکا، اروپا و سایر کشورها، شناخته می‌شود. پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، به عنوان یکی از برترین مراکز تولید علم و تکنولوژی در داخل کشور، هر ساله از طریق ارائه مقالات، علوم و تکنولوژی‌های متعددی را به جوامع علمی داخلی و خارجی ارائه می‌نماید. علاوه بر آن، تاکنون چندین اختراع خارجی نیز به کمک اساتید برتر خود به ثبت رسانده است. با توجه به توانایی‌های اساتید و دانشجویان پژوهشگاه و همچنین با توجه به امکانات مستقر در پژوهشگاه، انتظار داریم که بخش مالکیت فکری و ثبت اختراع خارجی‌مان هم خیلی فعال‌تر نسبت به گذشته فعالیت نماید تا از این طریق، بتوانیم ضمن معرفی خود به فراسوی مرزهای ایران، امکان درآمدزایی و اشتغال را نیز بیش از پیش فراهم نماییم». همچنین ایشان در خصوص رویکرد این مرکز نسبت به تمایل به محافظت از مالکیت‌های فکری مجموعه از طریق ثبت پتنت، اعلام داشتند: «ثبت اختراعات خارجی و ایجاد درآمد از آن، به اندازه‌ای برای پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران حائز اهمیت بوده است که با فعال نمودن بخش ثبت پتنت‌های خارجی، تلاش می‌کنیم که شکوفایی و تلاشی روز افزون را از سمت همکاران هیئت علمی، دانشجویان و همکاران معاونت فناوری، به‌ همراه همکاران عزیزمان در کانون پتنت ایران، شاهد باشیم».

 

 

این کارگاه، بصورت تئوری و عملی، با هدف آشنایی اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان، با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بین‌المللی، تشویق محققین و مخترعین و ارتقای سطح علمی آنان و با حضور کارشناسان کانون پتنت ایران، کارشناسان مالکیت فکری پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، پژوهشگاه مهندسی ژنتیک، اعضای هیئت علمی، کارشناسان و دانشجویان برگزار گردید.

عناوین مطرح شده در روز اول این کارگاه، شامل آشنایی با مباحث مقدماتی ثبت اختراع و تاریخچه آن، قوانین و سازمان‌های موجود برای ثبت اختراع، مراحل انجام ثبت اختراع و محدودیت‌های زمانی آن، اجزای تشکیل دهنده پتنت و ساختار آن‌ها، و نحوه بررسی نوآوری و گام ابتکاری پتنت و ارائه مثال‌های مختلف بود. در روز دوم نیز کارگاه عملی، با عناوینی شامل نحوه جستجو در منابع موجود، استفاده از کلید واژه‌ها و چگونگی مدیریت واژه‌ها برای بررسی دقیق‌تر پتنت و جستجو در بانک‌های اطلاعاتی، برگزار گردید.

برخی از نکات ویژه‌ای که در این کارگاه توسط مدرس محترم آقای دکتر برنایی مطرح گردید، عبارتند از:

  • مراحل انجام ثبت اختراع؛
  • استفاده از کلید واژگان، فرمول سازها، عبارات کمکی هنگام جستجو در منابع و بانک‌های اطلاعاتی مختلف؛
  • آشنایی با منابع مختلف جستجو؛

همچنین، از جمله نکات مطرح در کارگاه، معرفی خدمات کانون پتنت ایران به حضار بود که از آن جمله، می‌توان به مواردی نظیر حمایت مالی از ثبت اختراع خارجی و ارائه آموزش‌های لازم از طریق برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های مختلف و دفاتر همکار اشاره نمود.

در انتهای کارگاه، میزان علاقه‌مندی شرکت‌کنندگان، نسبت به مبحث ثبت اختراعات و دستاوردهای علمی خود، مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعه نظرات اخذ شده، حاکی از این بود که مطالب آموزش داده شده، بالاخص برای دانشجویان بسیار مفید و ارزنده بوده است.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.