برگزاری کارگاه آموزشی ثبت اختراع خارجی و جستجوی عملی پتنت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
۰۶ آبان ۱۳۹۷ برگزاری کارگاه آموزشی ثبت اختراع خارجی و جستجوی عملی پتنت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

به همت اداره کل ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همکاری کانون پتنت ایران، در مورخ دوم و سوم آبان ‌ماه سال جاری، کارگاهی آموزشی با عنوان «ثبت اختراع خارجی و جستجوی علمی پتنت»، توسط آقای دکتر خانلرخانی، مدرس مورد تأیید کانون پتنت و با حضور اعضای هیئت‌علمی، کارشناسان و دانشجویان، در محل کتابخانه مرکزی این دانشگاه، برگزار گردید.

این کارگاه دو روزه، با هدف آشنایی اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان، با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بین‌المللی، تشویق محققین و مخترعین و ارتقای سطح علمی آن‌ها و با حضور آقای دکتر نادری مدیریت ارتباط با صنعت و فناوری دانشگاه و همچنین خانم مهندس طاهری، معاون مدیریت ارتباط با صنعت دانشگاه و دبیر کمیته مالکیت فکری و همچنین، جمع دیگری از اساتید کارشناسان و دانشجویان برگزار گردید.

در زمان شروع کارگاه، آقای دکتر نادری، مدیرکل ارتباط با صنعت و کارآفرینی، ضمن خوش آمدگویی به حضار، در خصوص اهمیت مالکیت فکری و پتنت اعلام نمودند: «هدف از این کارگاه، آشنایی با اهمیت مالکیت فکری و روش‌های جستجوی اختراعات و چگونگی ثبت اختراع در حوزه داخلی و خارجی بوده که با حمایت کانون پتنت ایران برگزار شده است». ایشان همچنین در ادامه، در خصوص رویکرد این مرکز در خصوص تمایل به محافظت از دارایی‌های فکری مجموعه از طریق ثبت پتنت، اظهار داشتند: «در راستای حمایت کانون پتنت ایران نسبت به  ثبت اختراعات خارجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز مشوق‌های مختلفی را در نظر گرفته است که از آن جمله، تأمین ۱۰٪ هزینه‌های ثبت پتنت، پرداخت ۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال تشویقی به دانشجویان و اساتید (معادل دو مقاله ISI)، اثرگذاری پتنت در گرنت و ارتقاء علمی اساتید را می‌توان نام برد. همچنین بر اساس مصوبه شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه، دانشجو می‌تواند با یک  مقاله ISI و یک تأییدیه  پتنت از طرف کانون پتنت ایران، از پایان‌نامه دکتری خود دفاع نماید.

 

 

عناوین مطرح شده در روز اول این کارگاه، شامل آشنایی با مفاهیم مالکیت فکری، تشخیص ایده‌های قابل ثبت، شناخت مسیر کامل  ثبت اختراع، از شکل‌گیری تا تأیید آن و تعیین استراتژی درست مالکیت فکری بود. در روز دوم نیز، کارگاه عملی با عناوینی شامل چگونگی جستجوی پتنت در پایگاه‌های مختلف و جستجوی عملی پتنت، برگزار گردید.

از جمله نکات مطرح در کارگاه، معرفی خدمات کانون پتنت ایران به حضار بود که از آن جمله، می‌توان به مواردی نظیر حمایت ۹۰ درصدی کانون از ثبت اختراعات خارجی و برگزاری کارگاه‌ها اشاره نمود.

در انتهای کارگاه، میزان علاقه‌مندی شرکت‌کنندگان نسبت به مباحث مطرح شده، مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعه نظرات اخذ شده، حاکی از این بود که رضایت کلی از موارد مطرح شده از سوی مدرس دوره، وجود دارد.