استفاده فراگیر از ثبت اختراع در ورزش گلف
۲۸ آبان ۱۳۹۷ استفاده فراگیر از ثبت اختراع در ورزش گلف

امروزه استفاده از پتنت برای حفاظت از نوآوری‌ها و اختراعات صورت گرفته در حوزه‌ها و صنایع مختلف، به‌شدت افزایش یافته است. یکی از این حوزه‌ها که شاید در نگاه اول کمی عجیب به نظر برسد، ورزش است. با توجه به اهمیت وافر جنبه‌های تجاری ورزش و استفاده گسترده از فناوری برای ارتقاء عملکرد کمی و کیفی رشته‌های مختلف ورزشی، به‌کارگیری سیستم پتنت در ورزش‌هایی نظیر فوتبال، بسکتبال، رشته‌های رزمی، شنا و ... طبیعی خواهد بود. در این میان، رشته گلف نیز از ورزش‌هایی است که فعالان آن به‌شدت به استفاده از ثبت اختراع روی آورده‌اند. شرکت تیلورمید «TaylorMade» که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در این رشته ورزشی محسوب می‌شود، دارای صدها پتنت بوده که زمینه‌های گوناگون ورزش گلف، به‌ویژه حوزه‌هایی که به‌نوعی دارای بازار تجاری مناسب هستند، اعم از انواع توپ‌های گلف، تجهیزات جانبی و حتی وسایل و دستگاه‌های آنالیز عملکرد ورزشکاران را پوشش می‌دهد.

بنا به گزارش «IP Brief»، با وجودی که شرکت‌هایی نظیر تیلورمید با فعالیت‌های همه‌جانبه در سیستم پتنت، کنترل زیادی بر بازار گلف دارند، با این حال، دعوی‌های قضایی مرتبط با نقض پتنت احتمالی نیز بر سر راه آن‌ها قرار می‌گیرد. در یکی از نمونه‌های اخیر، شرکت کوچک «NewSpin Sports» که از سوی «آنجلو پاپادوراکیس» تأسیس شده است، تیلورمید را به نقض پتنت متهم نموده است. وی در سال ۲۰۰۷ میلادی از شغل خود استعفا داده و با تمرکز بر یک فناوری جدید، برای آنالیز عملکرد چوب گلف به نام «SmartSwing»، موفق به توسعه آن در سال ۲۰۱۲ میلادی شد که در سال ۲۰۱۶ نیز مورد حفاظت سیستم پتنت قرار گرفت. این فناوری به ورزشکاران کمک می‌کند تا با آنالیزهای دقیق، نظیر سرعت چرخش و زاویه حرکت چوب گلف، بدون نیاز به مربی، بازی و عملکرد خود را بهبود دهند. با توجه به محصول مشابه عرضه‌شده از سوی تیلورمید، دو شرکت بر روی نوعی توافق اولیه به مذاکره پرداختند که با توجه به عدم حصول یک توافق ضمنی، شکایت علیه تیلورمید به ثبت رسید. لازم به ذکر است، اخیراً شرکت نایک نیز از واقعیت مجازی کمک گرفته تا بتواند سرعت توپ، مسیر حرکت، سرعت چرخش، زمان حرکت توپ در هوا، میانگین فاصله طی شده و سایر اطلاعات مورد نیاز را در اختیار بازیکنان گلف قرار دهد.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day