به همت دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و همکاری کانون پتنت ایران، در روز دوشنبه مورخ پنجم آذرماه سال جاری، مسئول ثبت اختراعات خارجی کانون پتنت، در محل این دانشگاه حاضر شده و در جلسهای با حضور جمعی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیئتعلمی دانشگاه خواجه نصیر، به ایراد سخنرانی پرداخت.
این جلسه که رأس ساعت ۱۳ روز پنجم آذرماه، در محل سالن آمفی تئاتر دانشگاه خواجه نصیر برگزار گردید، هدف آشنایی مقدماتی اساتید و دانشجویان با مبحث مالکیت فکری و به صورت ویژه ثبت اختراع خارجی را دنبال مینمود. این جلسه، با تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد و پس از آن، آقای «محسن رحیمیراد»، مسئول ثبت اختراعات خارجی کانون پتنت ایران، سخنرانی خود را با بیان تاریخچه شکلگیری، اهداف و مأموریتهای کانون پتنت، آغاز نمود.
در ادامه، رحیمیراد ضمن ارائه توضیحاتی در مورد شرایط ثبت اختراع در ادارات معتبر خارجی و لزوم رعایت برخی ملاحظات در این خصوص، بر این نکته کلیدی اشاره داشت که صاحبان نوآوری، میتوانند با حمایت بیش از ۹۰ درصدی کانون پتنت ایران، بخش اعظم هزینههای ثبت اختراعات خود در خارج از کشور را پوشش داده و از دستاوردهای خود محافظت نمایند. رحیمیراد، علاوه بر تأکید بر حمایت از ثبت اختراعات خارجی به عنوان مأموریت اصلی کانون پتنت، گسترش آموزههای مالکیت فکری و تسهیل ارتباطات در جامعه نوآور، از طریق ایجاد دفاتر همکار را از دیگر اقدامات صورت گرفته کانون معرفی نمود. ایشان ضمن تأکید بر تجاریسازی اختراعات و کسب درآمد از آنها، اظهار داشتند که اولویت اصلی در حمایتهایی که تا به حال صورت گرفته، هموار کردن این مسیر ارزشمند بوده است. مهندس رحیمیراد، ضمن اشاره به دورههای آموزشی مقدماتی و پیشرفته کانون پتنت که توسط مدرسین مورد تأیید این نهاد صورت میگیرد و با به فال نیک گرفتن برگزاری این جلسه در دانشگاه خواجه نصیر، خواستار برگزاری دورههای آموزشی بیشتر برای دانشجویان این دانشگاه شد.
در پایان سخنرانی صورت گرفته توسط مسئول ثبت اختراعات خارجی کانون پتنت ایران که با استقبال بسیار خوبی نیز همراه بود، جلسه پرسش و پاسخی نیز برگزار گردید که دانشجویان و اساتید حاضر در جلسه، در خصوص مسائل موجود خود و همچنین رابطه دانشگاه و کانون پتنت، سؤالاتی را ایراد نمودند.
در انتهای جلسه نیز، خانم «محمدزاده»، مسئول دفتر همکار کانون در دانشگاه خواجه نصیر، به ایراد سخنرانی پرداختند و ضمن اشاره به فعالیتهای صورت گرفته به منظور جذب فناوریهای با کیفیت، ابراز امیدواری نمود که در آیندهای نزدیک، دانشگاه خواجه نصیر، در راستای ثبت خارجی اختراعات، رشد درخوری در تعداد اختراعات تأیید شده داشته باشد.