کاهش هزینه‌های استخراج نفت سنگین و استحصال لیتیوم از پساب‌ها
۱۱ آذر ۱۳۹۷ کاهش هزینه‌های استخراج نفت سنگین و استحصال لیتیوم از پساب‌ها

با وجود اینکه نفت سنگین دو سوم منابع نفتی جهان را تشکیل می‌دهد، استخراج آن هزینه زیادی نسبت به استخراج نفت سبک به همراه دارد. با توجه به گرانروی بیشتر نفت سنگین، به منظور استخراج آن، از تزریق بخار به داخل چاه نفت، جهت کاهش گرانروی، استفاده می‌شود. پساب‌های نفتی، یکی از منابع فلزات ارزشمندی مانند لیتیوم است؛ با این وجود، استخراج آن‌ها مشکل و پرهزینه است. یک شرکت فعال در حوزه نفت و گاز، پتنت جدیدی ارائه نموده است که فناوری معرفی شده در آن، علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید نفت سنگین، تسهیل استخراج لیتیوم از پساب‌های نفتی را نیز به همراه دارد.

فناوری معرفی شده در پتنت شرکت «MGX Minerals»، روش جدیدی ارائه نموده که تولید الکتریسیته، آب خالص و مواد معدنی، از پساب‌ها و بخارهای تزریق شده به چاه‌های نفت را ممکن می‌سازد. به کمک استفاده از تکنیک‌های ارائه شده در این پتنت، هزینه‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی می‌شود. در کنار مزایای یاد شده، به کمک این فناوری‌ها، تولید الکتریسیته به منظور مصارف داخلی و یا حتی فروش نیز ممکن می‌گردد.

زیست سازگاری، یکی از ویژگی‌های مهم فناوری معرفی شده در این پتنت است و هنگامی‌که این سیستم در آلبرتا برای تولید نفت مورد استفاده قرار گرفت، مشاهده شد که تولید گازهای گلخانه‌ای را تا ۷۰٪ کاهش می‌دهد که این، به معنای کاهش ۰.۳۳ الی ۰.۳۷ تنی، در تولید این گازها، به ازای استخراج هر متر مکعب نفت سنگین و ماسه‌ای است. همچنین مزیتی که روش ارائه شده برای تولیدکنندگان نفت سنگین به همراه دارد، این است که با تولید هم‌زمان نفت و الکتریسیته، هزینه تولید کاهش یافته و قابل مقایسه با هزینه‌های تولید نفت سبک، می‌گردد.

از طرف دیگر، با استفاده از این فناوری، دیگر نیازی به سرمایه‌گذاری در دریاچه‌های بزرگ خطی و چند فازی، برای استخراج مواد معدنی مانند لیتیوم نیست و کیفیت کشف و استخراج از شورابه‌های مختلف، در مقایسه با روش‌های سنتی بهبود می یابد. همچنین، این فناوری در شورابه‌های طبیعی و دیگر منابع، از جمله معادن غنی از لیتیوم و پساب‌های تأسیسات صنعتی، به خوبی پساب‌های نفتی قابل استفاده است.

پربازدید‌ترین‌ها