دعوی قضایی بر سر طعم مشابه پنیر تولیدی توسط یک رقیب
۱۱ آذر ۱۳۹۷

دعوی قضایی بر سر طعم مشابه پنیر تولیدی توسط یک رقیب

امروزه مالکیت فکری به یک ابزار کارآمد و فراگیر در صنایع مختلف بدل شده است و بسیاری از شرکت‌ها، در حوزه‌های مختلف، از پتنت، نشان‌های تجاری، کپی‌رایت و ...، برای حفاظت از دارایی‌های فکری و ناملموس خود استفاده می‌کنند. به موازات این استقبال گسترده، هر از چند گاهی، خبری عجیب پیرامون سیستم‌های مالکیت فکری به گوش می‌رسد که نشان از پتانسیل‌های بالقوه سیستم‌های مذکور، برای گسترش هر چه بیشتر دارد. در آخرین مورد از این دست از اخبار و وقایع اعجاب‌آور، یک تولیدکننده پنیر در اروپا، درخواستی برای حفاظت از مزه تولیدات خود از طریق کپی‌رایت به دادگاه ارائه نموده است. شرکت هلندی «Levola Hengelo»، با ثبت شکایتی در دادگاه اروپایی «ECJ» که در لوکزامبورگ مستقر است، رقیب خود «Smilde» را متهم به نقض حقوق کپی‌رایت مرتبط با طعم نوعی از پنیر تولیدی خود به نام هکسنکاس «Heksenkass» یا «پنیر جادویی» نموده و خواستار دریافت غرامت شده است.

بنا بر گزارش رویترز، دادگاه عالی اروپا در زمینه صنایع غذایی، در پی دریافت شکایت فوق و بررسی‌های دقیق، اعلام نموده که طعم و مزه یک محصول غذایی، واجد شرایط لازم برای حفاظت از طریق حقوق کپی‌رایت نخواهد بود. دادگاه تأکید داشته است که طعم محصولات غذایی، وابسته به شخصی که محصول را می‌چشد، سن، تنظیمات و روش تولید محصول و نیز نوع مواد اولیه بکار رفته در آن، خواهد بود و بر خلاف آثار ادبی، تصویری، موسیقی و سینمایی، دارای دقت و عینیت مشخص نیست. «میشل وایلدنبرگ»، مدیر هکسنکاس، با تأکید بر نارضایتی از حکم دادگاه اظهار داشت: «این امر که خلاقیت و نوآوری‌های مرتبط با مواد غذایی و طعم ناشی از آن‌ها، تحت حفاظت کپی‌رایت نبوده و هر کسی می‌تواند آن‌ها را کپی‌برداری نماید، متناقض و نادرست است.»

کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری دومین آزمون برخط مالکیت فکری
۸ مهر ۱۳۹۹

برگزاری دومین آزمون برخط مالکیت فکری

پیرو برگزاری موفق نخستین آزمون بر خط مالکیت فکری و استقبال قابل توجه مخاطبین، برنامه‌ریزی‌های لازم برای برگزاری دومین دوره این آزمون در مهرماه سال جاری، انجام شده است. این آزمون، در راستای اهداف آموزشی و ترویجی کانون پتنت در حوزه مالکیت فکری و به‌طور خاص ثبت اختراع، روز یکشنبه مورخ ۲۰ مهرماه، از ساعت ۱۰ الی ۱۲ برگزار می‌گردد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت
۱۹ مهر ۱۳۹۹

امضای تفاهم‌نامه همکاری کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت

در راستای حمایت از دارایی‌های فکری فناوران حوزه سلامت و با عنایت به ظرفیت‌های موجود در کانون پتنت ایران، تفاهم‌نامه‌ای بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.

نوآوری مخترع ۱۴ ساله ایرلندی برای کمک به کشاورزان
۱۴ مهر ۱۳۹۹

نوآوری مخترع ۱۴ ساله ایرلندی برای کمک به کشاورزان

یک نوجوان ایرلندی، با ایده هوشمندانه و جالب خود، موفق به دریافت جایزه «نوآور جوان»، گردیده است. «آلانا مک‌کیب» چهارده ساله، با اختراع دستگاه عبور ایمن از حصارهای الکتریکی در مزارع کشاورزی، کمک شایان ذکری به کشاورزان نموده تا تجربه وحشتناک لمس این حصارها را برای همیشه حذف نماید. استفاده از این وسیله ساده، به کاربران امکان می‌دهد تا بدون ترس از شوک الکتریکی حصارها، آن‌ها را به پایین فشار داده و از رویشان رد شوند.

برگزاری وبینار مقدمات نگارش پتنت ویژه کارشناسان پارک‌های علم و فناوری
۲۳ مهر ۱۳۹۹

برگزاری وبینار مقدمات نگارش پتنت ویژه کارشناسان پارک‌های علم و فناوری

در پی همکاری مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کانون پتنت ایران، در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه، مورخ سیزدهم و چهاردهم مهرماه سال جاری، وبینار آموزشی با عنوان «مقدمات نگارش پتنت»، با حضور بیش از ۳۰ نفر از کارشناسان پارک‌های علم و فناوری برگزار گردید. این کارگاه، با هدف آشنایی کارشناسان پارک‌های علم و فناوری، با ساختار ادعاها، نکات و چالش‌های مربوط به آن و موارد تأثیرگذار بر نگارش اصولی یک متن اختراع برگزار گردید.

دستگیره رباتیک؛ یک اختراع دانش‌آموزی موفق
۷ مهر ۱۳۹۹

دستگیره رباتیک؛ یک اختراع دانش‌آموزی موفق

یک تیم دانش‌آموزی از مدرسه «Green Bank Elementary» ویرجینیای آمریکا، نوعی بازوی مکانیکی جالب برای کمک به افراد ویلچرنشین ابداع نموده‌اند. این تیم رباتیک خلاق و نوآور که خود را برای مسابقات جهانی رباتیک آماده می‌کنند، در تلاش برای ثبت اختراع خود می‌باشند. این اختراع، برای باز کردن دستگیره درب‌های بلند، کمک ویژه‌ای به معلولین می‌نماید.

برگزاری وبینار آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن در دانشگاه تهران
۱۳ مهر ۱۳۹۹

برگزاری وبینار آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن در دانشگاه تهران

به همت انجمن علمی مهندسی شیمی دانشگاه تهران و همکاری کانون پتنت ایران، در روز سه‌شنبه مورخ هشتم مهرماه سال جاری، وبیناری با عنوان «آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن»، با حضور بیش از ۹۰ نفر از اعضای هیئت‌علمی، کارشناسان و دانشجویان برگزار گردید. در این کارگاه که با توجه به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به‌صورت آنلاین و غیرحضوری برگزار گردید، مقدماتی در خصوص مالکیت فکری، ضرورت نیاز به ثبت اختراع و اهمیت آن برای محققین و فناوران و شرایط و الزامات لازم برای اخذ یک گواهی ثبت اختراع شرح داده شد.