برگزاری دومین دوره آموزشی مالکیت فکری با حضور سازمان جهانی مالکیت فکری
۱۱ آذر ۱۳۹۷ برگزاری دومین دوره آموزشی مالکیت فکری با حضور سازمان جهانی مالکیت فکری

مرکز ملی آموزش مالکیت فکری وزارت دادگستری، با همکاری سازمان جهانی مالکیت فکری «WIPO»، اقدام به برگزاری دومین دوره آموزش مالکیت فکری نموده است. این دوره که در مورخ دهم تا چهاردهم آذرماه در حال برگزاری است، به عنوان مدول دوم از یک مجموعه دوره بوده که بر روی پتنت‌ها، سیاست‌های مربوطه و انتقال فناوری متمرکز است.

این دوره که با حمایت کانون پتنت ایران در حال برگزاری است، به دنبال آموزش تعدادی از متخصصین از پیش شناسایی شده ملی بوده تا به عنوان مدرسین مرکز ملی آموزش مالکیت فکری، مشغول به فعالیت شوند. هدف‌گذاری دوره مذکور نیز افزایش توانمندی‌های سازمانی و همچنین ظرفیت نیروی انسانی ملی تعریف شده است که از طریق بهبود زیرساخت‌های موجود، افزایش اثرگذاری نهادهای ملی، برقراری تعادل نسبی میان حقوق مالکیت فکری و علایق عمومی و همچنین افزایش انتظارات عمومی از متخصصین حوزه مالکیت فکری، سازمان‌های مربوطه و مسئولین دولتی، قابل دسترس خواهد بود.

این دوره پنج روزه که با حضور بزرگان حوزه مالکیت فکری ایران و همچنین نمایندگان سازمان جهانی مالکیت فکری، در محل سازمان مدیریت صنعتی در حال برگزاری است، بیشتر مخاطبین خاص مربوط به قوه‌های مجریه و قضاییه را خطاب قرار داده که از آن جمله، می‌توان به «معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری»، «وزارت بهداشت، درمان و آمورش پزشکی»، «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری»، «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «وزارت صنعت، معدن و تجارت»، «وزارت نیرو»، «وزارت کشاورزی»، «گمرک»، «سازمان اسناد و کتابخانه ملی»، «صدا و سیما» و ... اشاره نمود.

از جمله سخنرانان داخلی این دوره آموزشی، می‌توان به دکتر «کامران باقری»، مشاور حوزه مدیریت مالکیت فکری، دکتر «سید قاسم جعفرزاده»، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی، دکتر «طیبه صاحب»، استادیار دانشگاه تربیت مدرس، دکتر «سید حسن شبیری زنجانی»، دانشیار دانشگاه قم، «محمد حسین عرفان‌منش»، سرپرست مرکز آموزش حقوق مالکیت فکری و دکتر «محمد حکمت‌نیا»، سرپرست معاونت حقوق مالکیت فکری، اشاره نمود. همچنین از سوی سازمان جهانی مالکیت فکری نیز «پوشپندرا رای»، مشاور بین الملل و «آنجا وان‌در راپ»، مسئول چالش جهانی تغییرات اقلیمی و امنیت غذایی، حضور دارند. بعلاوه «شمناد بشیر»، از هند و «تایی جون سو» از کره، از دیگر متخصصین بین‌المللی حاضر در این دوره هستند.

بر اساس سیاست‌گذاری صورت گرفته، در پایان این دوره انتظار می رود که موارد زیر توسط شرکت‌کنندگان قابل ارائه باشد:

  • آماده‌سازی برنامه‌های آموزشی و توسعه برخی ابزارهای خاص آموزشی، مطالعات موردی و تمارین در حوزه پتنت؛
  • آموزش مفاهیم اساسی قانون پتنت و همچنین سیستم پتنت ایران؛
  • شرح مفاهیم بنیادین اطلاعات جستجوی پتنت و مستندسازی؛
  • شرح فرایند پیگرد قانونی در خصوص پتنت؛ در ایران، در شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای؛
  • آموزش مفاهیم اساسی انتقال فناوری.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day