ناشناس ماندن معاملات الکترونیکی مسترکارت به کمک بلاک‌چین
۰۳ دی ۱۳۹۷ ناشناس ماندن معاملات الکترونیکی مسترکارت به کمک بلاک‌چین

بلاک‌چین، یکی از آن دسته فناوری‌هایی است که به کمتر حوزه‌ای ورود نداشته است. فناوری‌ای که قابلیت ایجاد تحولاتی بزرگ، در سیستم‌های مالی، امنیتی، لجستیک و تسهیل بهره‌گیری از فرایندهای هوشمندسازی را دارد. در خصوص اهمیت این فناوری، همین قدر کافی است که کمتر شرکت فناور مطرح در جهان است که به این حوزه ورود نداشته و در رقابت بر سر آن، دست و پا نشکند. یکی از حوزه‌هایی که بلاک‌چین، بسیار جدی گرفته شده است، سیستم‌های مالی است. غول‌های مالی جهان و بانک‌های مطرح، از جمله بانک آمریکایی «BAC» و بانک چینی «PBoC»، در حال تحقیق و توسعه در خصوص این فناوری و بهره‌برداری از دستاوردهای حاصل از آن هستند. مثال بارزی برای این مسئله، پتنت جدیدی است که از مسترکارت منتشر شده است. اختراع جدید مسترکارت، صحبت از بکارگیری بلاک‌چین، برای ناشناس ماندن تراکنش‌های مالی دارد، مسئله‌ای که بسته به کاربرد در سیستم‌های مالی کشورهای مختلف، هم می‌تواند بسیار مثبت و هم بسیار منفی باشد.

پتنت جدید مسترکارت که درخواست آن در ماه ژوئن سال گذشته میلادی، در اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا «USPTO» به ثبت رسیده بود، در ششم دسامبر سال جاری، با شماره «۲۰۱۸۰۳۴۹۸۹۶» منتشر گردید. پتنت منتشر شده مسترکارت، با عنوان «سیستم و روشی برای ناشناس ماندن نقل و انتقالات مالی از طریق بلاک‌چین»، نشانگر آینده‌ای راحت‌تر برای سیستم‌های ارز دیجیتال و امنیت موجود در آن است. این اختراع، معامله ناشناس را، با ایجاد یک «امضای دیجیتال»، به کمک استفاده از رمزنگاری و انتقال معامله به گره دیگری در آن بلاک‌چین، آن را ناشناس نگه می‌دارد. همچنین به این منظور، از یک یا چند آدرس واسطه، برای ناشناس کردن منبع و مقصد وجوه در یک تراکنش بلاک‌چین، استفاده خواهد شد که سطح امنیت برای ناشناس ماندن را بالا می‌برد.

گفتنی است، که مسترکارت از فعالان حوزه بلاک‌چین به شمار می‌رود. بر اساس خبری که پیشتر در ابتدای مهرماه سال جاری، توسط کانون پتنت ارائه گردید، شرکت‌های چینی و آمریکایی، در صدر فهرست دارنده بیشترین پتنت‌های به ثبت رسیده در این حوزه هستند. «علی‌بابا»، همراه با شرکت‌های وابسته‌اش، با ۹۰ پتنت در جایگاه نخست بوده و «IBM» و مسترکارت، با ثبت ۸۹ و ۸۰ پتنت، در جایگاه های بعدی جای دار‌ند. لازم به ذکر است که چین، نقش قابل توجهی در تعداد پتنت‌های به ثبت رسیده در این حوزه دارد و دانشگاه‌های این کشور، به صورت خاص برای فعالیت در این حوزه، سرمایه‌گذاری نموده‌اند. اهمیت مسئله آنجاست که سازمان‌های عمومی هم، برای بحث شفافیت و امنیت مالی، دست به گریبان این فناوری شده‌اند و همه کشورهای پیشرو، از جمله کره جنوبی، از دستورالعمل‌های دولتی، برای حمایت از این بعد جدید تکنولوژی، استفاده می‌کنند.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day